(video) Droguri în colete, trimise din Franța în Moldova: O captură de aproape 1 milion de lei și 5 persoane, reținute

O rețea de contrabandă internațională cu droguri a fost descoperită de oamenii legi. În urma operațiunilor, au fost capturate 1140 de pastile psihotrope, valoarea cărora se estimează la aproximativ 900.000 de lei. 5 persoane au fost plasate în arest preventiv, în cadrul a trei cauze penale.

Foto: Captură de ecran

Potrivit poliției, în luna iunie oamenii legii au reținut un bărbat, în vârstă de 39 de ani, originar din raionul Hîncești, care a ridicat un colet expediat din Franța, prin intermediului unui microbuz de rută, iar ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 500 de comprimate cu denumirea comercială „Subutex”, pastile cu efect psihotrop.

În cadrul investigațiilor a fost identificat un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, responsabil de ridicarea coletelor în care erau camuflate drogurile, și transmiterea acestora persoanelor responsabile de comercializare. Astfel, în cadrul percheziției efectuate au fost depistate și ridicate încă 280 de pastile „Subutex” și „Deazipex”, precum și mai multe doze de marijuana.

Ulterior, au fost reținute încă 3 persoane, două femei și un bărbat, care aveau rolul de a comercializa drogurile consumatorilor, iar ca urmare a perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate alte 360 de pastile psihotrope, precum și bani care se presupune a fi obținuți din comercializarea acestora.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate în cadrul a 3 cauze penale, fiind reținute 5 persoane și cărora le-au fost aplicat arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă vor fi găsite vinovate persoanele riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.


Pub