CC a respins solicitarea Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” de renumărare a voturilor exprimate la alegerile parlamentare

Curtea Constituțională a respins solicitarea Partidului „Noua Opțiune Istorică” de renumărare a voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 202. Decizia a fost adoptată marți, 20 iulie.

Foto:

Pe 16 iulie 2021, Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care a solicitat: constatarea fraudării rezultatelor alegerilor din 11 iulie 2021, renumărarea buletinelor de vot din ziua alegerilor și anularea rezultatelor alegerilor.

„Analizând afirmațiile concurentului electoral și documentele electorale prezentate de către Comisia Electorală Centrală, Curtea respinge solicitarea privind renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” nu a prezentat probe care să demonstreze că au fost afectate rezultatele votării și distribuirea mandatelor”, se menționează în decizia CC.

Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Ședința Curții Constituționale, referitoare la adresarea Comisiei Electorale Centrale privind confirmarea alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși, va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Comisia Electorală Centrală a validat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, la data de 19 iulie, cu opt voturi din partea membrilor CEC.

În urma alegerilor parlamentare de la 11 iulie, trei formațiuni acced în noul Legislativ - PAS, cu 63 de mandate, BECS cu 32 și Partidul Șor cu 6 fotolii de deputat.


Pub