Un bărbat cu Covid s-a deghizat în soția sa pentru a putea zbura cu avionul. Cum a fost descoperit

Un bărbat din Indonezia testat pozitiv cu Covid-19 a fost arestat după ce s-a deghizat în soția sa pentru a putea urca într-o cursă aeriană, scrie CNN. El s-a folosit de actele de identitate ale femeii, dar și de rezultatul negativ al testului PCR și s-a îmbarcat în avion purtând un niqab - îmbrăcăminte tradițională musulmană, lăsând la vedere doar ochii, notează digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Bărbatul, identificat cu inițialele „DW” s-a îmbarcat în zborul intern al Citilink, de la Jakarta la Ternate, însă a fost descoperit după ce s-a dat singur de gol, renunțând la hainele de femeie. Potrivit unei însoțitoare de zbor, DW a intrat în toaletă purtând un niqab și a ieșit fără el, în haine bărbătești. Ea a notificat autoritățile aeroportuare din Ternate, care au reținut pasagerul la debarcarea din avion.

După ce a fost testat pozitiv a doua oară, angajații aeroportului au chemat de urgență o echipă dotată cu echipamente de protecție care l-a luat pe bărbat cu ambulanța și l-a plasat în izolare la casa sa din Ternate, unde va sta sub supraveghere.

Polițiștii au declarat că intenționează să-l dea în judecată pe „DW”.

Indonezia, a patra cea mai populată țară din lume, a devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus, înregistrând în 24 de ore cele mai multe decese din lume, peste 1.000, în timp ce cazurile noi sunt mai multe decât în India și Brazilia. Sistemul medical este pe punctul de a colaps, inclusiv medicii, vaccinați cu serul chinezesc Sinovac, căzând victime ale virusului care se răspândește cu repeziciune.

Observatorii se tem că situația din Indonezia este de fapt mai gravă decât o arată cifrele, pentru că nu sunt testate suficiente persoane pentru depistarea virusului. Un studiu publicat recent constata, de altfel, că aproape jumătate din cei 10,6 milioane de locuitori ai capitalei Jakarta s-ar putea să fi avut Covid-19.


Pub