A fost anunțat orașul care va găzdui Jocurile Olimpice din 2032! Premieră istorică pentru competiția veche de 125 de ani

Comitetul Olimpic Internațional a ales orașul care va găzdui Jocurile Olimpice din 2032. Este vorba despre oraşul australian Brisbane.

Foto: Simbol

Astăzi a avut loc ședința Comitetului Olimpic Internațional, unde s-au înregistrat două premiere. În primul rând, este pentru prima dată în 125 de ani (n.r. prima ediție a Jocurilor Olimpice a avut loc în 1896 la Atena) când se cunosc numele următoarelor trei orașe organizatoare - după Paris și Los Angeles, următoarea locație unde se va desfășura Olimpiada va fi orașul australian Brisbane, scrie digisport.ro.

În al doilea rând, este pentru prima dată când nu a existat o competiție deschisă în ceea ce privește organizatorul Jocurilor Olimpice, Brisbane fiind singurul oraș care a candidat pentru această oportunitate.

Organizatorii Jocurilor Olimpice au decis să adopte o nouă strategie privind locațiile următoarelor ediții, stabilindu-le cât mai devreme posibil, dorindu-și în acest mod să evite eventualele situații neprevăzute.

Organizatorii nu exclud varianta anulării JO Tokyo 2020

Primele două cazuri de sportivi pozitivi la Covid-19 au fost înregistrate printre locuitorii satului olimpic, au anunţat duminică organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), fiind descoperit şi un al treilea sportiv bolnav care nu era cazat în sat

Toshiro Muto fost întrebat dacă organizatorii iau în calcul anularea competiției al cărui start va avea loc în două zile. Potrivit Eurosport, președintele a mărturisit că nu exclude o astfel de ipoteză, iar varianta ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se anuleze încă stă în picioare.

„Nu putem prezice ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. În acest moment, numărul cazurilor poate să crească sau poate să scadă. Ne vom gândi la ce ar trebui să facem în momentul în care apare o anumită situație”, a declarat Toshiro Muto.


Pub