Ceban: Spre deosebire de ceea ce spune Chironda, eu pot proba ce spun, cu toate sarcinile puse, nefăcute, amânate

Primarul general, Ion Ceban, susține că are înregistrate toate ședințele pe Zoom și astfel, spre deosebire de ceea ce spune fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, el poate proba ce spune, cu toate sarcinile puse, nefăcute, amânate. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Foto: UNIMEDIA

„Eu am un an și jumătate, dintre care, aproximativ un an l-am petrecut în situație pandemică. Aceasta înseamnă că marea majoritate a ședințelor au avut loc pe Zoom și sunt înregistrate. Deci, spre deosebire de toate afirmațiile publice făcute de domnul Chironda, eu pot proba lucrurile, cu toate sarcinile puse, nefăcute, amânate. Sunt și materiale audio și video.

Acum vorbim de planul urbanistic general, eu am reluat această activitate, este la nivel de sarcină tehnică. Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău - dacă nu mă apucam eu în luna octombrie nu era nici până astăzi documentul. Planul urbanistic zonal pentru centru - de aici apar foarte multe întrebări, construcții ilegale”, a declarat Ion Ceban.

Precizăm că pe 15 iulie, Victor Chironda a atacat în judecată dispoziția Primăriei Chișinău prin care a fost demis din funcția de viceprimar al capitalei. Acesta motivează că demisia sa este una ilegală și emisă cu încălcarea procedurii legale.

Pe 2 iulie, Viceprimarul Victor Chironda a fost demis din funcție. Decizia a fost luată de aleșii locali cu 28 de voturi „pentru”.

Scandalul la Primărie a început după ce Victor Chironda a anunțat că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolare a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Ulterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a spus că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.

Viceprimarul Victor Chironda a venit cu o replică la declarațiile făcute de către primarul capitalei Ion Ceban. Acuzat că ar fi lipsit nemotivat de la muncă zile întregi, Chironda spune că din cauza infectării cu Covid-19, concediul planificat pentru 13-26 mai a fost amânat, iar la 29 mai, după ce s-a tratat a solicitat prelungirea concediului nefolosit, pentru a putea reveni la muncă pe 14 iunie. „Dacă voia să afle detalii despre starea mea de sănătate nu avea decât să răspundă la telefoane și mesaje”, a scris Chironda într-o postare pe facebook.

În cadrul Primăriei Chișinău a fost format „un grup de lucru care are ar avea drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu, precum și în vederea consecințelor faptei constatate. Viceprimarul capitalei, Victor Chironda a sesizat Procuratura Generală și Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării referitor la inițierea anchete de serviciu pe numele său de către Ion Ceban, după ce ar fi lipsit nemotivat de la serviciu.


Pub