Elimină aceste 6 lucruri din CV-ul tău. Sfaturile unui CEO care a citit peste 1.000 de CV-uri în acest an

21 Iul. 2021, 15:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Iul. 2021, 15:20 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Auzim în permanență despre lucrurile pe care ar trebui să le menționezi în CV, dar rareori vorbim despre ceea ce ar trebui să renunți.

Un CEO al unui serviciu de redactare a CV-urilor, care a citit în ultimul an peste o mie de CV-uri a observat o mulțime de lucruri care vă pot afecta șansele de a participa la un interviu .

Dacă doriți să scrieți un CV care spune „Angajați-mă”, atunci fiecare cuvânt, număr, rând și realizare trebuie să fie atent luate în considerare. Așadar, să apăsăm butonul Backspace pe șapte lucruri uitate frecvent pe care ar trebui să le eliminați din CV cât mai curând – și de ce:

1. Hobby-uri și interese irelevante

Îți plac sporturile? Camping? Colectarea de monede? Gradinarit? Toată lumea are un hobby și majoritatea oamenilor consideră că, cu cât este mai unic, cu atât îi va face să se deosebească de ceilalți candidați.

Dar managerilor care angajează nu le pasă de modul în care vă petreceți timpul liber – cel puțin nu imediat. Au termenele limită și o grămadă â de CV-uri pentru a fi examinate și, în acest moment, se concentrează doar pe găsirea candidaților care îndeplinesc cerințele.

Desigur, este în regulă să-ți incluzi hobby-ul dacă este legat de funcția pentru care candidezi. Dacă este o slujbă financiară, de exemplu, menționarea faptului că vă place să vă dedicați investițiilor în criptomonede poate fi văzută ca un plus. Dar dacă încercați să obțineți un rol de asistent medical, nu vă deranjați.

2. Prea multe soft skills

Prea mulți candidați exagerează cu menționarea skillurilor soft, iar managerii de angajare sunt foarte conștienți de această manevră obișnuită, astfel încât s-ar putea să pierdeți credibilitatea atunci când începeți să enumerați prea mulțe.

În general, se recomandă să aveți mai multe abilități hard decât soft. Pentru abilitățile soft pe care le includeți, asigurați-vă că sunt demonstrate și nu doar declarate.

În loc să spuneți doar că sunteți priceput la multitasking, de exemplu, este mai bine să includeți ceva de genul „Am condus mai multe proiecte de la început până la finalizare, ducând la o creștere de X% în X”.

3. Fotografie

Cu excepția cazului în care doriți să fiți ales ca actor principal pentru un film pe ecran mare, nu este necesar să includeți o fotografie.

De fapt, există potențiale dezavantaje în acest sens. Unii manageri și recrutori mi-au spus că consideră că este „neprofesionist” sau chiar „lipsit de gust”.

De asemenea, poate duce la prejudecăți inconștiente. Fie că este felul în care te îmbraci, genul, rasa sau doar aspectul tău vechi – toate acestea pot influența procesul de luare a deciziilor unui recrutor, chiar dacă este făcut neintenționat.

În cele din urmă, există o mică posibilitate ca fotografia să vă afecteze formatul CV-ului, ducând la dificultăți tehnice atunci când trece prin sistemele de urmărire a solicitanților.

4. Un tip greșit de e-mail

Managerii de angajare doresc candidați care sunt cel puțin oarecum pricepuți în tehnologie … și asta înseamnă să nu ai o adresă de e-mail dintr-un cont învechit precum AOL sau Hotmail.

Când aveți dubii, rămâneți doar cu o adresă Gmail sau Outlook.

5. Adresa poștală (dacă aplicați în afara statului)

Includerea adresei poștale în CV a fost o practică standard.

Dar dacă doriți să vă mutați și să aplicați la locuri de muncă din afara statului, poate fi înțelept să o lăsați în afara lor, mai ales că unii angajatori vor să ia în considerare doar candidații locali.

Recrutorii nu trebuie să știe exact unde locuiți în primele etape ale procesului de angajare. De asemenea, poate deveni un risc de securitate dacă informațiile sunt furate.

În schimb, luați în considerare faptul că intenționați să vă mutați.

6. Posturi de muncă mai vechi de 10-15 ani

Cu excepția cazului în care sunteți un absolvent recent sau un senior cu decenii de experiență, nu ar trebui să includeți mai mult de patru sau cinci posturi care să nu depășească 10-15 ani.

Cu cât funcția este mai veche (cu excepția cazului în care a fost la o companie mare, bine-cunoscută sau este strâns legată de postul pe care îl doriți), cu atât mai puțini manageri de angajare vor avea grijă de aceasta.

Mai degrabă decât să vă scufundați în experiența de muncă învechită, folosiți acel spațiu prețios pentru CV pentru a concretiza detaliile celor mai recente locuri de muncă și realizări.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău