(video) Mobileye a început să-şi testeze mașinile autonome într-unul dintre cele mai dificile medii de condus din lume

Mobileye, o filială israeliană a companiei Intel, care dezvoltă mașini cu sisteme de conducere automată și sisteme avansate de asistență a șoferului, a început să-şi testeze tehnologiile de conducere autonome în New York, inclusiv în Manhattan, unde se desfășoară poate cel mai dificil trafic din lume. Astfel spus, este interesant de văzut cum aceste vehicule reacționează la nenumărate situaţii.

https://www.youtube.com/watch?v=lWExNC25Pd4

Managerul de top al Mobileye, Amnon Shashua, a explicat că nu este vorba doar de un număr mare de mașini, de ambuteiaje cronice și de numeroase construcții/reconstrucții. Manhattanul are o abundență de pietoni care ignoră regulile de circulaţie, șoferi agresivi, mașini parcate necorespunzător, dar şi neregulamentar, astfel îngustând drumurile.

În plus, mai ales noaptea, există o cantitate colosală de lumină și publicitate stradală, ceea ce poate pune în dificultate pilotul automat. Chiar şi trăsuri trase de cai, pe care sistemul computerizat trebuie să le recunoască corect, pot fi întâlnite în fluxul general de vehicule.

Mobileye numeşte instruirea pilotului automat pentru a conduce corect în condiții extreme drept un pas cheie către lansarea exploatării comerciale. Compania a trebuit să convingă autoritățile din New York că testele sunt sigure pentru oameni și alte mașini.

De notat apropo că sistemul dezvoltat de Mobileye funcționează fără careva LiDAR-uri sau radare: mașinile sunt ghidate exclusiv de camere video!

Iată un demo de aproximativ 45 de minute, prin New York, needitat:

https://www.youtube.com/watch?v=50NPqEla0CQ

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/