image
Sursa foto: msmps.gov.md

Peste 50% din profesori și educatori s-au imunizat împotriva COVID-19

53% din cadrele didactice și 55% din educatorii din grădinițe, s-au imunizat împotriva COVID-19 până în prezent. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe o rețea de socializare.

Specialiștii spun că în Municipiu avem o rată de vaccinare de circa 25 de procente.

„Pe parcursul zilei de ieri, peste 300 de cadre didactice s-au vaccinat, iar astăzi peste 200. Ținând cont că în curând începe un nou an școlar, ne-am dori ca numărul acestora să crească.

Primăria a demarat și o campanie de informare pentru angajații în domeniul educațional.În capitală toate punctele, cât și Centrul municipal de vaccinare, activează în fiecare zi.Oricine poate veni pentru a se imuniza fără o programare prealabilă. Disponibile sunt vaccinurile AstraZeneca, Sinopharm și Johnson & Johnson”, a scris Ion Ceban.

În cadrul Maratonului de vaccinare pentru efectuarea rapelului cu serul Sputnik V, care a avut loc sâmbătă la Palatul Republicii, au fost imunizate circa 3900 de persoane.

Ne dorim creșterea ratei de vaccinare pentru ca orașul Chișinău să devină zonă cu risc scăzut de COVID-19, iar cetățenii să fie în siguranță. Am solicitat Direcției generale asistență socială și sănătate să extindă capacitatea Centrului municipal de vaccinare anti-COVID-19, acolo unde există spații suficiente, sa fie dublat numărul punctelor de imunizare.

De asemenea, analizăm posibilitatea amplasării autobuzului-punct de vaccinare în zilele de weekend la Piața Centrală, dar și în alte zone. Duminică autobuzul a fost în orașul Soroca”, menționează edilul Capitalei.

vaccinarevaccinare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: