image
Sursa foto: AFP

COVID-19: Numărul deceselor în India ar putea fi de zece ori mai mare decât bilanțul oficial

Excesul de decese ar fi depășit pragul de 4 milioane de morți în India în timpul pandemiei, de 10 ori mai mare decât bilanțul anunțat de autorități, potrivit unui nou studiu.

Deşi nu toate decesele pot fi atribuite direct COVID-19, bilanţul este de aproximativ 10 ori mai mare decât cel oficial al ţării, care este de 414.108, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Raportul, realizat de Centrul pentru Dezvoltare Globală și publicat marți, arată că, în perioada ianuarie 2020-21 iunie 2021, India a înregistrat între 3,4 milioane şi 4,7 milioane de decese în exces.

Este menţionat că o cifră exactă ar putea „să se dovedească înşelătoare”, dar că adevăratul bilanţ „este posibil să aibă un ordin de mărime mult peste numărătoarea oficială”, potrivit raportului.

Bilanţul real al deceselor provocate de COVID-19 este dificil de determinat, a spus Arvind Subramanian, fost consilier pe probleme economice în India şi unul dintre autorii studiului, potrivit HotNews.ro

„Adevăratul număr al deceselor este posibil să fie de ordinul câtorva milioane, nu sute de mii, făcând asta fără îndoială cea mai gravă tragedie umană din India de la divizarea şi independenţa ei”, a mai spus Arvind.

Autoritățile indiene au fost acuzate anterior că ascund bilanțul real al deceselor cauzate de COVID-19 și există de asemenea îngrijorări că multe dintre acestea trec nedepistat în mediul rural sărac al Indiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: