Gheorghe Cavcaliuc anunță că vine acasă. Când se va prezenta la Procuratură

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, anunță că vine acasă, iar odată cu revenirea avocaților săi din concediu și recuzarea procurorilor care au inițiat și instrumentează dosarul „zelionka”, se va prezenta la Procuratură.

Foto: UNIMEDIA
„Nu m-am eschivat și nu mă eschivez, chiar în aceste momente sunt cu familia în drum spre casă. Am cerut recuzarea procurorilor cu care sunt în conflict de interese și care nu-mi garantează un proces echitabil. Am informat oficial PG și procuratura din Sîngerei că avocații sunt în concediu anual, oficial, iar eu cu familia în concediu.

Se vede cu ochiul liber că graba cu care se merge, abuzurile vădite umflând dosarul ,,zilionca’’, instrumentat la comandă, vor să distragă atenția de la problemele grave care sunt în organele procuraturii și să curățe imaginea foarte șifonată prin tărăgănarea multor altor cazuri răsunătoare care se mușamalizează, Furtul Miliardului, Landromatul Rusesc, filajul Judecătorilor și altele.
Cred că și presa dar și societatea, vede aceste duble standarte și viteza de acțiune într-un dosar de 2 bani, supt din deget unde sunt vizate 2 rude, eu ne fiind la fața locului la momentul incidentului și comparația cu alte cazuri enumerate mai sus.

Repet, odată cu revenirea avocaților mei din concediu și recuzarea procurorilor care au inițiat și instrumentează această cauză la comandă, mă voi prezenta și îmi voi apăra onoarea și demnitatea, demonstrându-mi nevinovăția într-un proces echitabil.
Anume aceste abuzuri trebuie investigate de Procuratura Generală, nu conflictul dintre 2 rude din Sîngerei.

Dacă nu-mi voi găsi dreptatea în instituțiile naționale, mă voi adresa în instituțiile internaționale, unde e cea mai mare probabilitate că Republica Moldova va fi condamnată pentru un dosar politic instrumentat la comandă”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe Facebook.

Precizăm că astăzi Gheorghe Cavcaliuc a fost anunțat în căutare de către procurori, iar alți patru membri PACE  sunt pe banca acuzaților în dosarul „zelionka”.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a fost repetat citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru astăzi, ora 10:00, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a spus că va oferi declarații de rigoare, doar în fața unor procurori cinstiți. Reacția vine după ce a fost repetat citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru ziua de vineri, în dosarul „zelionka”. Potrivit unui comunicat emis de reprezentanții partidului, Procuratura ar ignora demersurile lui Cavcaliuc și ale avocatului său, privind recuzarea procurorului de caz.

Vicepreședintele raionului Sîngerei din partea Platformei DA, Tudor Tutunaru, a fost oprit în plină stradă de membri ai Partidului Acasă Construim Europa, fiind acuzat că s-ar fi „vaccinat anti-Covid fără rând”. În timpul discuțiilor, un bărbat i-a turnat lui Tutunaru verde de briliant pe cap.

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a spus atunci că este o „decizie asumată” a PACE de a lupta cu „cei corupți, care se vaccinează fără rând”. Ulterior, liderul PACE și-a schimbat poziția și a declarat că dosarul „zelionka” reprezintă „un conflict între rude”. Asta după ce s-a constatat că cel care a turnat verde de briliant este fiul finilor lui Tutunaru.


Pub