Adevăr sau mit? „Vaccinurile anticovid nu sunt sigure, pentru că au fost testate puțin timp”. Răspunsul Ministerului Sănătății

Vrei să te vaccinezi, dar ai dubii, din cauza mai multor informații contradictorii care circulă pe internet și în spațiul public? Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene continuă campania de combatere a miturilor despre vaccinarea împotriva Covid-19.


Foto: UNIMEDIA

În condițiile în care miturile tergiversează întreg procesul de vaccinare și posibilitatea de a opri pandemia, au fost realizate materiale video pentru informarea corectă a populației privind beneficiile și importanța vaccinării.

Astfel, potrivit autorităților din domeniul medical, vaccinarea este cea mai sigură metodă pentru a ne proteja de virus, pentru a duce un mod de viață sănătos, fără restricții, iar informarea corectă e vitală pentru a atinge toate obiectivele în acest sens.

Primul video prezentat este despre unul dintre cele mai populare mituri și anume nesiguranța vaccinurilor împotriva Covid-19, întrucât ar fi fost testate prea puțin timp. De ce este o informație falsă, aflați de la șefa Secției Farmacovigilență și Studii Clinice, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Lina Gudima. 


Informează-te din surse sigure, precum vaccinare.gov.md, covidinfo.md, msmps.gov.md, ansp.md. În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început la data de 2 martie 2021.

Până astăzi, au fost administrate 864.567 doze de vaccin împotriva Covid-19. Pentru obținerea unei imunități sigure în rândul societății, autoritățile în sănătate au obiectivul de a atinge o acoperire vaccinală de 70%, conform Planului Național de Imunizare.


Pub