Debut la Jocurile Olimpice - Halterofila Elena Cîlcic, gata de cea mai mare provocare din cariera sa de până acum

Una din cele mai puternice femei din Republica Moldova, Elena Cîlcic campioană medaliată cu aur, argint și bronz la competițiile europene și mondiale, se pregătește de marea „luptă” de la Jocurile Olimpice din Tokyo.

Foto:

Elena Cîlcic are 25 de ani și reprezintă Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea urmează să evolueze pe 2 august, iar pregătirile și emoțiile cresc odată ce se apropie marea competiție.

„Am câte 2 antrenamente în fiecare zi, cu excepția de joi 1 antrenament, pentru că seara merg la un masaj și saună, iar duminica am o zi de odihnă”, a declarat pentru SHOK.MD halterofila.


Elena a îndrăgit sportul de la vârsta de 14 ani. A făcut și karate, după care a descoperit halterele, ce i-au adus succes.

„Am încetat să mai merg la karate, deoarece era foarte scump și am decis să aleg haltera, pentru că antrenamentele erau gratis”, povestește tânăra.

A muncit mult, iar rezultatele sunt pe măsură. Halterofila noastră are în palmares medalia de bronz la Europenele U23 în 2018, de aur la Europenele U23 în 2019, de argint la Cupa Mondială în 2020 și încă o medalie de argint la Europene, în 2021.

„Profesorii mei Maria și Kara m-au învățat să merg înainte și să lucrez mult, oricât de greu ar fi. Am crescut ca un luptător adevărat cu caracter puternic. Rezultatele bune apar atunci când sportivul își ascultă antrenorul. Sportivii devin celebri doar datorită antrenorilor , iar antrenorul este ca un părinte pentru noi'', spune Elena Cîlcic.



Pub