(doc) Reacția ANSP, după ce o dentistă din capitală a fost acuzată de părinți că ar fi pus diagnoze trucate și ar fi lovit copii în timpul tratamentului

 Agenția Națională pentru Sănătate Publică a venit cu un răspuns la solicitarea UNIMEDIA de a-și exprima poziția pe marginea unui caz ieșit din comun, în care mai mulți părinți acuză o dentistă de la o clinică privată din Chișinău că le-ar fi pus diagnoze greșite copiilor lor și le-ar fi tratat inclusiv dinții sănătoși, pentru a obține câștiguri mai mari, iar pe unii, i-ar fi agresat fizic.

Foto: poza simbol

 „ANSP se autosesisează în astfel de cazuri și poate decide asupra efectuării controlului inopinat asupra unei persoane fizice sau juridice ce practică activitate de întreprinzător doar dacă există o plângere sau petiție, inclusiv sesizări sau solicitări ale organelor de drept sau ale altor organe de stat, asupra respectării condițiilor sanitaro-igienice în cadrul instituțiilor medico-sanitare, inclusiv în domeniui protecției consumatorilor”, se menționează în răspunsul oferit pentru UNIMEDIA.

Agenția a enumerat și punctele care trebuie să se conțină în petiția adresată instituției din partea cetățenilor.

Totodată, ANSP ne-a informat că nu are „competențe în evaluarea activității medicilor în cadrul tratamentului pacienților, iar potrivit pct. 9 sbpct.18) al Regulamentului cu privire la activitatea specialiștilor principali ai Comisiilor de specialitate ai Ministerului Sănătății în domeniul sănătății, aprobat prin Ordinul MSL/{PS nr"787 din 23 iunie 2018, în scopul examinării adresărilor, petițiilor și solicitărilor cetățenilor sunt create comisii ministeriale cu implicarea în acest sens a specialiștilor principali din cadrul Comisiilor de specialitate ale Ministerului”.


Reacția ANSP vine după ce zeci de părinți s-au plâns, pe rețelele de socializare, că ar fi dat zeci de mii de lei pentru servicii stomatologice care nu ar fi fost prestate sau care ar fi fost prestate necalitativ pentru copiii lor, de către o dentistă de la o clinică privată din Chișinău. Mai mult, oamenii susțin că doctorița le-ar fi bruscat și agresat fizic copiii. Pe de altă parte, dentista neagă toate acuzațiile și susține că i-ar fi dat în judecată pe cei care i-ar fi ponegrit numele online.

Care a fost reacția Avocatului poporului pentru drepturile copilului pe marginea acestui caz, dar și a FISC-ului la acuzațiile precum că doctorița nu ar fi oferit bon fiscal pentru serviciile acordate vedeți AICI.



Pub