Gribincea recomandă PAS să nu mai ceară oamenilor din viitorul Guvern să „renunțe la apartenența politică”: De ce să calci pe grebla PCRM și PD?!
Președintele al Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, susține că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) „nu ar trebui să calce pe greblele PCRM și ale PD”. Totodată, acesta menționează că dacă PAS „vrea să creeze un Guvern de specialiști, trebuie să-l creeze indiferent de coloratura lor politică”. O declarație în acest sens a fost făcută într-un interviu pentru Europa Liberă. 
Foto:

„Eu credeam că pentru ei cel mai important este ca omul să fie bun, dar deja coloratura lor politică mai puțin. Noi și așa nu aveam oameni buni și avem o deficienţă enormă a capitalului uman, pentru ce trebuie să calci pe greblele Partidului Comuniștilor și a Partidului Democrat?! E adevărat că dacă un membru al unui partid vine în Guvern el nu mai poate pretinde că promovează ideile partidului din care face parte. PAS-ul are decizia acum să-l ia sau să nu-l ia, dar să impună condiția să renunțe la calitatea de partid nu mi se pare corect din motiv că dacă vrei să creezi un Guvern de specialiști, creează-l, indiferent de coloratura lor politică, atât timp cât ei respectă limitele”, a declarat Vladislav Gribincea.

„Reprezentanții unor partide politice, care vor dori să se regăsească în unele ministere, vor trebui să renunțe la apartenența lor politică și să fie reprezentanți ai PAS în viitorul Guvern”, a declarat recent deputatul PAS Virgil Pîslariuc, într-o postare pe Facebook.

Analistul politic Dionis Cenușa a comentat declarația și a menționat că „politizarea instituțiilor sau subordonarea lor unui singur partid este o direcție greșită”.


Pub