Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mesajul ambasadorului SUA în…

VIDEO Mesajul ambasadorului SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, la final de mandat: „plec, știind că relația noastră este puternică și în creștere”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a venit cu un mesaj de adio la final de mandat. Acesta susține că R. Moldova este o țară diversă și promițătoare și că a fost onorat să reprezinte SUA în fața poporului nostru.

„Este un privilegiu special să fii ambasador al Statelor Unite ale Americii în R. Moldova. Am fost onorat să reprezint Statele Unite în fața poporului R. Moldova pe durata ultimelor trei ani. O perioadă remarcabilă și împlinită a vieții mele. Mi-am pus drept scop de a călători dincolo de Chișinău și de a vedea multe din ceea ce face R. Moldova – o țară unică. De la Briceni la Vulcănești, de la Ungheni la Tiraspol, aceasta este o țară diversă și promițătoare.

În timpul aflării mele aici, Ambasada SUA a cooperat îndeaproape cu agricultorii și mediul de afaceri al R. Moldova pentru a îmbunătăți oportunitățile economice. Cu autoritățile din domeniul sănătății publice în parteneriat pentru combaterea pandemiei globale de COVID-19 și cu Guvernul R. Moldova în realizarea inițiativelor interne și internaționale. Plec, știind că relația noastră este puternică și în creștere. Am conclucrat cu atâția oficiali devotați. Aceștia au o viziune clară pentru viitorul R. Moldova și sunt sigur că vor fi în stare să depășească orice provocare”, a declarat ambasadorul SUA în R. Moldova.

Mesajul de adio al ambasadorului SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan:

Dereck J. Hogan este ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA în R. Moldova din 2018. Hogan a fost numit ambasador printr-un decret semnat de Donald Trump, fiind succesorul lui James D. Pettit, numit în 2014 de precedentul preşedinte american, Barack Obama. 

Înainte de a depune jurământul în calitate de ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan a fost secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA. Anterior, a exercitat funcția de șef adjunct al misiunii și a fost însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA din Baku, Azerbaidjan.

Potrivit Ambasadei SUA în R. Moldova, alte funcții de conducere deținute de Hogan în cadrul Departamentului de Stat includ: director al oficiilor pentru afaceri central-europene și nordic-baltice, precum și consilier principal al reprezentantului special pentru Afganistan și Pakistan al președintelui SUA.