Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ România donează R. Moldova…

VIDEO România donează R. Moldova un nou lot de vaccin Pfizer-BioNTech

România a decis să doneze R. Moldova un nou lot de vaccin împotriva COVID-19. Donația anunțată constituie 100 000 de doze marca Pfizer-BioNTech. Despre asta a anunțat vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV), Andrei Baciu, în cadrul unei conferințe de presă.

Andrei Baciu a declarat marţi, 20 iulie, că România va continua acţiunile de donaţie sau revânzare a unor doze de vaccin anti-COVID, precizând că săptămâna aceasta va fi făcută o nouă donaţie către R. Moldova, respectiv 100.000 de doze Pfizer.

„Aşa cum România a făcut până în momentul de faţă către Republica Moldova cele mai importante donaţii, acestea vor continua cu un transport săptămâna aceasta de 100.000 de doze Pfizer, care a fost aprobat în şedinţa de guvern de săptămâna trecută”, a declarat vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea din România, Andrei Baciu.

La 11 iunie curent, în R. Moldova a ajuns un lot de 100 800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, drept ajutor umanitar din partea României.

Pe 7 mai, R. Moldova a recepționat un alt lot de 100 800 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României. 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.