Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conferința virtuală „Chișinău – 585 de ani – un oraș între trecut și viitor” (VIDEO)

   2363

Primăria municipiului Chișinău a organizat astăzi Conferința virtuală „Chișinău-585 de ani - un oraș între trecut și viitor", cu participarea edililor orașelor înfrățite și partenere ale capitalei. În cadrul evenimentului au participat 27 de primari și reprezentanți ai orașelor din diverse state, atât din Vest, cât și din Est, cu care este înfrățit sau colaborează Chișinăul.  

Primarul General, Ion Ceban, a avut un discurs de bun venit în cadrul Conferinței, unde a vorbit despre importanța promovării capitalei noastre peste hotare, precum și despre păstrarea și împărtășirea valorilor autohtone, atât prin activități locale, cât și prin colaborarea dintre orașe.

„Această conferință este un bun prilej de a reaminti tuturor despre cât de importantă și necesară este comunicarea continuă cu toți prietenii și partenerii noștri și să declarăm că suntem deschiși pentru colaborare în diverse domenii.
În vremuri de criză, cu posibilități și bugete reduse pentru cooperare, nevoia de a consolida eforturile de colaborare între orașe, între asociații și rețele ale administrațiilor locale este mai mare ca niciodată. Este important să extragem lecții utile în învățarea de la egal la egal și să asigurăm sprijin comun", a mai menționat edilul.

După intervenția Primarului general, a fost făcută o prezentare video cu proiectele de succes realizate la Chișinău, în colaborare cu orașele înfrățite și partenere, precum și alte proiecte implementate în capitală.

Viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici a avut o prezentare despre experiența APL Chișinău în gestionarea situației pandemice prin COVID-19, remarcând sprijinul acordat de partenerii externi.

La rândul lor, reprezentanții orașelor partenere sau înfrățite cu Chișinăul au expus bunele lor practici în gestionarea situației cauzate de pandemia COVID-19, în diverse domenii.  

La finalul Conferinței „Chișinău-585 de ani - un oraș între trecut și viitor" a fost adoptată o declarație privind cooperarea și sprijinul comun al orașelor.

Participanții și-au făcut invitații reciproce de vizitare a orașelor, totodată și-au exprimat speranța că în curând vor avea posibilitatea de a se întâlni uni cu alții și în format fizic. La inițiativa moderatorului evenimentului, toți invitații au rostit în limba română urarea „La Mulți Ani, Chișinău!"

by Primăria Chișinău on Scribd