Prima zi a Admiterii 2021 la Universitatea Tehnică a Moldovei. Care sunt cele mai populare programe de studii

1-14-1030×685

Prima zi a Admiterii 2021 la Universitatea Tehnică a Moldovei s-a dovedit a fi de bun augur. Zeci de elevi cu emoții și speranță în ochi, formând cozi încă de la primele ore ale dimineții, au venit la UTM, singura universitate cu profil ingineresc și una dintre cele mai căutate din țară.

Mândru de oferta de studii propusă de UTM, Radu Melnic, secretarul responsabil al Comisiei de Admitere, spune că UTM propune cele mai în vogă specialităţi din Republica Moldova. Anul acesta Universitatea Tehnică a Moldovei a scos la concurs 62 de programe de licență. Mai mult. UTM are cele mai multe locuri bugetare: 1.337 la secția zi și 25 – la frecvență redusă, ceea ce înseamnă că fiecare al patrulea loc de studii oferit de bugetul de stat este la UTM.

v

Și pentru că UTM este cea mai tehnologizată universitate, din cauza pandemiei, admiterea fizică a fost cumulată cu cea online. Pe baza unei aplicații special concepute, viitorii studenţi se înregistrează, încarcă actele de studii, selectează facultatea și specialitatea dorită. Apropo, aplicația susţine şi achitarea online a taxei de participare la admitere, scrie UTM.md.

Printre noutățile admiterii la UTM se numără și înregistrarea prealabilă care permite depunerea actelor în ziua şi ora stabilită, fie pe site-ul universității sau prin telefon, apelând 060-30-20-51 (52, 53, 54, 55), în acest scop la UTM fiind creat un Call Centru. În cazul în care candidații la studii se prezintă fără programare prealabilă, există rândul electronic pentru depunerea actelor.

Admiterea este deschisă atât la studii de Licență, cât și la cele de Master, ambele cicluri de studii regăsindu-se din prima zi a admiterii în preferințele candidaților la studii.

Cele mai solicitate domenii rămân tehnologiile informaţionale şi comunicaţiile, urmate de arhitectură, design, tehnologia alimentelor, dar și electroenergetica, construcțiile etc.

Unul dintre primii candidați care a depus cererea la Facultatea Urbanism şi Arhitectură spune: „Am decis să depun actele la FUA-UTM. Am înţeles că este o facultate de succes, una dintre cele mai bune şi că pe parcursul anilor studenţii într-adevăr dobândesc succese mari şi îşi fac un viitor decent anume în ţara noastră.”

În vogă se află și Facultatea Textile și Poligrafie, preferată în special de fete, care afirmă: „Vreau să urmez specialitatea de design vestimentar. Anterior, am fost în excursie la UTM, la Ziua Ușilor Deschise, mi-a plăcut şi am decis să intru aici la facultate.”

Un viitor inginer, candidat la Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, spune: „Am ales electorenergetica, deoarece îmi place foarte mult fizica, profilul real. Sper că pot obţine aici studii profunde şi deja sunt nerăbdător să înceapă lecțiile.”

Bucură și faptul că tinerii au dat curs și participării la concursul anunțat de CEGHID al celor mai tari, frumoase și haioase poze ale candidaților la admitere, efectuate la standul cu motto-ul „Sunt #UTM!”.

Andreea Caraman, de exemplu, și-a însoțit poza publicată cu următorul mesaj: „UTM – alegerea mea! Sunt mândră că, având posibilitate să plec la studii peste hotare, am ales să rămân aici, acasă! De ce? Fiindcă cred în Moldova, cred în UTM!

Un pas important, un mesaj minunat, un vis împlinit! UTM se declară mândră de tinerii care aleg să facă studii în inginerie. Inginerii creează Viitorul!

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente