(video) Experiment: Pornește sau nu un motor de maşină care a stat timp de un an îngropat în pământ

Băieţii de la Garage 54 revin în atenţia publicului cu un nou experiment bizar. Au îngropat în pământ un motor de maşină, au aşteptat să treacă un an de zile şi de curând l-au scos de la rece pentru a afla dacă mai poate porni.

Înainte de a fi pus în “mormânt”, mecanicii au demonstrat performanțele motorului, pornindu-l deja când se afla în groapă. Un an mai târziu s-a încercat o procedură similară de a-l porni fără a-l scoate de la sol. Tentativa a eşuat.

Ulterior, după ce motorul a fost dezgropat și spălat, s-a dovedit că o anumită cantitate de apă a ajuns tocmai în cilindri, conductele metalice erau acoperite cu rugină, iar turbocompresorul s-a blocat. Cu toate acestea, demarorul a rămas operațional și după unele manipulări a pornit, însă fiind deja într-o versiune “natural aspirată”.

În experiment a participat un propulsor Toyota 2C-T, un turbo diesel cu patru cilindri pe care compania l-a instalat pe o gamă de modele în anii 90, inclusiv pe Camry, Caldina și Town Ace. Maxim dezvolta 91 CP și 177 Nm de cuplu.

https://youtu.be/KI-x4aLUfMU

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/