fbpx

„Presa a interpretat unele cuvinte”. Sîrbu explică cum a ajuns vicepreședinte al Partidului Șor, după ce a anunțat că pleacă din politică

Fostul deputat Sergiu Sîrbu, care a anunțat zilele trecute că „e timpul să mă dau într-o parte” pentru că în politică vin oameni noi s-a ales astăzi cu funcția de vicepreședinte al Partidului Șor, formațiune pe lista electorală a căreia a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, presa „a interpretat puțin” cuvintele sale și, chiar dacă confirmă că a declarat că va face o pauză de la activitatea politică, nouă funcție de conducere în Partidul Șor i-a fost propusă pentru a oferi asistență juridică în special fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, și nu pentru a face politică.

„Nu-mi retrag cuvintele”

Săptămâna trecută am dat un mic interviu pentru un post TV și am spus că intenționez să iau o pauză în activitatea politică și voi continua cu asistență juridică, cu studii ș. a. Eu nu-mi retrag acele cuvinte”, a declarat Sergiu Sîrbu pentru ZUGO.

„Nu intenționez să particip la luarea deciziilor politice”

Colegii mi-au propus să ajut partidul și să acord asistență și expertiză juridică pe linia ce ține de partea legislativă ș. a. asistență juridică. Și eu am acceptat. Pentru mine nu contează cum se numește funcția. E o funcție obștească, nu una publică. De aceea am acceptat să susțin colegii, să-i ajut cu expertiză juridică pe acest plan.

Nu prea are legătură cu deciziile politice. Nu intenționez să iau parte și să particip la luarea deciziilor politice. Voi ajuta ce ține de aspectele juridice. Așa că nu are treabă. Nu sunt deputat, nu dețin o funcție politică sau publică. Voi acorda asistență juridică, îmi voi continuă studiile și analizele pe platforma societății civile”, ne-a spus fostul deputat.

Problema e că mass-media a interpretat puțin unele cuvinte și a redat așa cum a înțeles. Eu în interviu am fost foarte explicit. Este mai mult o activitate juridică și mai puțin politică”, a adăugat el.

Precizăm că Sergiu Sîrbu nu a acces în Parlament de pe poziția nr. 9 de pe lista electorală a Partidului Șor. Formațiunea a obținut doar șase mandate de deputat.

Vezi și: Noul Parlament, fără Slusari, Babuc, Sîrbu și Diacov: Nume sonore din actualul Legislativ, care nu se regăsesc în componența celui proaspăt ales

Articole asemănătoare

Back to top button