/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Deși va fi lansată oficial miercuri, platforma de unde puteți descărca certificatele de vaccinare - disponibilă de marți

20 iulie 2021, ora 17:03

Deși va fi lansată oficial miercuri, platforma, prin intermediul căreia vă puteți descărca certificatul de confirmare al vaccinării COVID – 19, este disponibilă de marți. Reprezentanții Ministerului Sănătății explică aceasta prin faptul că la platformă încă se mai lucrează. 

Certificatul poate fi descărcat pe această adresă certificate-covid.gov.md. Persoanele vaccinate vor trebui să acceseze secțiunea „Descarcă certificatul de vaccinare”, după care să introducă numărul de identitate și data, ziua, luna nașterii. Certificatul de vaccinare poate fi salvat în format pdf pe orice dispozitiv digital și este tradus în trei limbi, română, rusă și engleză.

Menționăm că locuitorii din stânga Nistrului pot solicita confirmarea certificatului de vaccinare, eliberat de instituțiile medico-sanitare din regiunea transnistreană, în scopul trecerii frontierei Republicii Moldova.

Certificatele moldovenești de vaccinare ar putea fi recunoscute în Uniunea Europeană. Autoritățile din sănătate poartă în prezent negocieri cu reprezentanții blocului comunitar în acest sens. Ultimul subiect care urmează să fie discutat este tipul de QR code imprimat pe certificate.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare, 2 martie curent, în Republica Moldova au fost administrate peste 871 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19. Autoritățile din sănătate au anunțat că până astăzi, 20 iulie, peste 361 de mii oameni au fost imunizați cu ambele doze de ser.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram