image
Sursa foto: Jurnal.md

Două partide au fost avertizate de CEC pentru reflectarea incorectă a donațiilor

Partidul Politic Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a ales cu o avertizare pentru reflectarea incorectă a donațiilor, iar Partidul Politic „Democrația Acasă” a fost avertizat pentru neînlăturarea neconformităților în raportul privind finanțarea campaniei electorale, la situația din 9 iulie.

O hotărâre în acest sens a fost luată de Comisia Electorală Centrală după reluarea ședinței din 17 iulie, transmite IPN.

Potrivit președintelui CEC și raportorului Dorin Cimil, în cazul AUR, în urma examinării rapoartelor financiare, s-a constatat că o persoană fizică din Republica Moldova a donat, pe 14 iunie și 5 iulie, sume de bani care depășesc cu 22,8 mii lei plafonul donațiilor în numerar. La care, reprezentanții AUR a răspuns că este vorba o eroare tehnică, deoarece au făcut donații două persoane cu același nume și au prezentat acte confirmative în acest sens.

Examinând actele, Comisia a constatat existența unei erori tehnice la transferul informației în raportul privind finanțarea campaniei electorale la situația din 9 iulie 2021, cauzată de numele comun al donatorilor și a avertizat AUR pentru reflectarea incorectă a donațiilor.

În aceeași ședință, CEC a luat act de informațiile din rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 prezentate la situația din 9 iulie curent, ale celorlalți concurenți electorali. Comisia a decis să transmită către Serviciului Fiscal de Stat lista persoanelor fizice donatoare din țară pentru verificarea surselor de proveniență a donațiilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: