image
Sursa foto: jurnal.md

Proprietarii de terenuri care lasă să crească pe ele ambrozie vor fi sancționați

Proprietarii de terenuri care lasă să crească pe ele ambrozie vor fi sancționați, a reiterat astăzi primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Ion Ceban a atenționat că în Chișinău există și instituții educaționale pe terenurile cărora crește ambrozie, plantă care prezintă pericol pentru persoanele alergice, transmite IPN. Primarul a cerut administrației întreprinderii municipale Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi să discute acest subiect și cu primarii din suburbiile capitalei, localități în care la fel există terenuri de ambrozie.

Serghei Carp, directorul Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, a specificat că în capitală ambrozia este nimicită cu ierbicide. În ultima perioadă au fost prelucrate 1,6 hectare. Ilie Ceban, viceprimar al municipiului Chișinău, a precizat că avertismente privind ambrozia sunt incluse în facturi din mai anul curent.

Ambrozia, plantă numită popular ca iarbă de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustiei, cuprinde aproximativ 30 de specii anuale sau perene. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze, astm, la sfârșitul verii – începutul toamnei, și este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronşic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: