image
Sursa foto: Getty Images

Nu mai vor să joace volei pe plajă în bikini: ”De ce băieții pot avea trupurile acoperite, iar fetele nu?”

Echipa feminină de volei pe plajă a Norvegiei este în mijlocul unui scandal, după ce sportivelor li s-a refuzat cererea de a evolua în pantaloni scurți, în locul echipamentului tradițional al acestui sport, care nu acoperă o foarte mare parte a corpului.

Sportivele din Norvegia au cerut să li se permită să poarte un echipament mult mai confortabil la Campionatul European, format dintr-o pereche de pantaloni scurți și același top folosit și până acum. Solicitarea lor a fost respinsă și au fost amenințate că vor primi amenzi dacă vor îmbrăca orice acoperă mai mult de 10 centimetri din partea inferioară a corpului.

Regula ca jucătoarele de volei pe plajă să fie obligate să poarte bikini la Jocurile Olimpice a fost eliminată în 2012, înainte de întrecerea de la Londra, însă aceasta se mai aplică la alte competiții, de obicei, la presiunea sponsorilor.

”Am crezut că lucrurile astea nu se mai întâmplă în zilele noastre”, a declarat fostul star norvegian Merita Berntsen Mol. În plus, întreaga dezbatere a luat amploare pe rețelele sociale, unde utilizatorii au criticat hotărârea organizatorilor Campionatului European: ”De ce băieții pot purta pantaloni scurți și pot avea trupurile acoperite, iar fetele nu?” sau ”Ce e greșit în a purta pantaloni scurți?”, au fost doar câteva dintre reacții.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: