Nivelul Dunării a început să crească în Germania, din cauza inundațiilor

Au fost inundații puternice în Alpi, la granița dintre Austria și Germania. A plouat torențial, iar pârâuri montane s-au transformat, în câteva minute, în ape învolburate. Zeci de case sunt afectate, au fost distruse drumuri și poduri, iar unele mașini au fost luate cu totul. Toate aceste precipitații au început să crească și nivelul Dunării, informează digi24.ro. 

Foto: digi24.ro

Hallein, un oraș pitoresc de la poalele Alpilor, foarte aproape de Salzburg, a fost inundat după ce un pârâu de munte s-a umflat ca urmare a ploilor abundente. Apele au ieșit din matcă, iar centrul vechi al localității a fost acoperit de apă. Mai multe mașini au fost luate de viitură.

„Stăteam la masă și mă uităm la un clip (n.red. - cu inundațiile din Germania) și mă gândeam că așa ceva se întâmplă doar în Germania și că nu o să se întâmple aici. Dar uitați-vă ce e în jur. Când am ieșit din casă, apa era până aici. Palpitant”, povestește un locuitor din Hallein.

„Era apă peste tot. Până la genunchi. Acum trebuie să curățăm”, spune o tânără.

Inundații s-au produs și imediat peste graniță, în orașul bavarez Berhtesgaden, unde a fost cod roșu de intemperii. Au căzut 120 de litri de precipitații pe metru pătrat. Drumurile sunt impracticabile. O parte din șoseaua principală s-a prăbușit în râul alăturat, iar calea ferată a fost acoperită cu noroi.

Toate aceste cantități mari de apă au început să crească și nivelul Dunării. La Passau, acolo unde fluviul iese din Germania, apa a ajuns la nivelul 3 din 4, scrie digi24.ro.  


Pub