(video) Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău: Ce subiecte au fost discutate

Primarul general, Ion Ceban, a convocat azi ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi au fost incluse cinci subiecte.

Foto: UNIMEDIA

(10:00) Ședința s-a încheiat.

(09:55) Adrian Talmaci, secretar interimar al Consiliului municipal Chișinău, pretorii de sector, raportează cu privire la sesizările recepționate prin intermediul platformei electronice EU.CHISINAU.md.

(09:40) Serghei Carp, șef al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" raportează despre lucrările silvo-tehnice efectuate în oraș. 

(09:35) Olga Ursu raportează despre situația târgurilor din weekend, pentru susținerea producătorilor autohtoni. 

„Inițial au fost aprobat 15 amplasamente pentru desfășurarea târgurilor de weekend cu produse agricole autohtone, ulterior au fost stabilite încă două amplasamente suplimentar la cele existente. Unul în sectorul Centru și altul în sectorul Ciocana. Respectiv, la momentul de față sunt 17 amplasamente pentru târgurile de weekend, suplimentar pentru susținerea producătorului autohton au fost aprobate nouă amplasamente pentru târguri permanente cu produse autohtone în două sectoare ale orașului și acestea vor fi desfășurate începând cu ziua de astăzi până pe 31 august. Procedura a rămas aceeași”, a declarat viceprimărița.

(09:25) Primarul capitalei anunță că de săptămâna aceasta va fi o nouă rută de troleibuz pe strada Columna. Ceban a cerut, eventual, să fie amenajate benzi dedicate pentru acest itinerar, lucru care urmează să fie luat în calcul de Direcția Municipală de Transport împreună cu Poliția Rutieră.

(09:00) Vitalie Mihalachi, șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație raportează despre reparația drumurilor din Chișinău.

„Țin să menționez că anul curent au fost executate și se execută un volum de lucrări impresionante din simplu motiv că am intrat în campania de executare a lucrărilor foarte târziu și întârziirile le cunosc toți”, a menționat Vitalie Mihalachi.

(08:50) Edilul capitalei vorbește despre campania anticaniculară. 

„Săptămâna trecută au fost zile de foc la propriu și am reușit împreună să amenajăm mai multe puncte anticaniculare, este vorba despre butelii de apă pentru trecători. Tot în această perioadă am avut diverse cazuri cu privire la includerea sau deconectarea aparatelor de aer condiționat în transportul public, unii oameni spun că este inclus și nu este nevoie de deschis geamurile, alții să deschidă geamurile și să nu includă aparatele de aer condiționat, am avut și certuri între pasageri. Toți șoferii au fost anunțați să includă aerdul condiționat acolo unde este posibil ”, a spus Ceban. 

(08:45) Ședința Primăriei a început. 

Ordinea de zi a şedinţei din 19 iulie 2021:

1. Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției Covid-19 în rândul populației municipiului Chișinău.

2. Raport cu privire la întreținerea drumurilor publice.

3. Raport cu privire la organizarea activităților de salubrizare a orașului.

4. Raport privind situația de la Stația de epurare a apelor reziduale.

5. Raport cu privire la sesizările recepționate prin intermediul platformei electronice EU.CHISINAU.md.




Pub