Și-a parcat mașina în garaj, iar când a ieșit nu mai era: I-a „luat-o” un tânăr să se plimbe

A furat o mașină ca să se plimbe, dar a fost prins de polițiști. Un tânăr de 28 de ani din capitală, este cercetat penal, fiind suspectat că a răpit un automobil de model „Skoda Fabia” dintr-un garaj din orașul Sîngera. 

Foto:

Totul s-a întâmplat la data de 15 iuliei, polițiștii au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, precum că din garajul amplasat în orașul Sîngera a fost răpit un automobil de marca „Skoda Fabia”.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Victima a comunicat că seara a parcat unitatea de transport în garaj și a mers acasă, iar când a ieșit, nu a mai găsit automobilul.

Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 210 000 lei.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigației și urmărire penală pentru identificarea suspectului și depistarea automobilului. Astfel, în urma măsurilor îîntreprinse, automobilul a fost depistat abandonat pe o stradă din orașul Sîngera, municipiul Chișinău.

Urmare a acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând a răpit automobilul doar pentru a se plimba.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport. Tânărul riscă amendă de la 29 000 la 67 500 sau închisoare de la 1 la 3 ani.


Pub