Dereck J. Hogan părăsește Republica Moldova în două zile: Ce mesaj are pentru „noua guvernare și pentru cetățeni”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck Hogan, părăsește Republica Moldova peste două zile. Anunțul a fost făcut chiar de către diplomat, la Europa Liberă.

Foto:

„Văd și știu că Republica Moldova va fi o țară mai democratică, mai prosperă și mai unită, pentru că se va stabili o bază importantă pentru dezvoltarea economică, pentru a crește încrederea în Guvern. Noua conducere a țării trebuie să înțeleagă faptul că încrederea oamenilor este foarte prețioasă, iar dacă se va face tot ce s-a promis, această țară va fi un exemplu în regiune. Trebuie să ai niște efecte pozitive foarte curând pentru a menține acest suport, dar societatea trebuie să înțeleagă faptul că transformarea societății, dezvoltarea economiei, eradicarea corupției sunt lucruri foarte dificile și dacă societatea împreună cu Guvernul sunt gata să depună efortul necesar acest lucru poate fi făcut.

Lupta împotriva corupției este importantă pentru noul Guvern, Parlament și, desigur pentru Președinție. Societatea așteaptă rezultate pe acest domeniu și partenerii de dezvoltare vor oferi tot suportul posibil”, a mai spus Hogan.

Dereck Hogan își încheie mandatul de ambasador în republica Moldova la finele acestei luni. Recent, oficialul american a fost decorat cu Ordinul de Onoare de către președinta Maia Sandu.


Pub