Dumitru Diacov, despre plecarea lui Sergiu Sîrbu din politică: „E шустрый”, pur și simplu s-a rătăcit puțin”
Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PD), Dumitru Diacov, a comentat decizia lui Sergiu Sîrbu de a se retrage din politică. Diacov spune că nu știe dacă poate fi recuperat anume pentru PD, însă însuși Sîrbu este o persoană activă și „шустрый”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.
Foto:

„Sergiu a spus că pleacă și nu se mai întoarce. Sîrbu nu-i rău băiat, pur și simplu s-a rătăcit puțin. Este o persoană activă și nu este un jurist rău și e шустрый (isteț)”, a declarat Dumitru Diacov.

Fostul deputat Sergiu Sîrbu pleacă din politică. Acesta susține că nu are niciun regret, iar acum a venit timpul pentru alți oameni. De asemenea, Sîrbu a declarat că în continuare vrea să finalizeze studiile de doctorat, iar ulterior își propune să ofere consultanță în domeniul juridic.

La 19 februarie, un grup de deputați, în frunte cu Candu, printre care și Sergiu Sîrbu au părăsit fracțiunea PD din Parlament și au creat grupul parlamentar Pro Moldova.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că regretă plecarea acestora și că de fapt, în spatele acestui pas ar sta alte motive decât cele invocate public de cei șase, fără însă a spune despre ce motive exact este vorba.

Iar la 23 octombrie 2020, deputatul Sergiu Sîrbu a anunțat că părăsește și grupul parlamentar Pro Moldova. „Nu întotdeauna în viață merge exact conform planului stabilit”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook, unde a anexat și cererea de retragere.


Pub