16:48:50 28.03.2024
Stiri

Victoria Nuland a sunat-o pe Maia Sandu: Statele Unite oferă Republicii Moldova sprijinul său pentru agenda de reforme a Guvernului

Actualitate 19.07.2021 11:29 Vizualizări4656 Autor: Ziarul National
Victoria Nuland a sunat-o pe Maia Sandu: Statele Unite oferă Republicii Moldova sprijinul său pentru agenda de reforme a Guvernului


Victoria Nuland, subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice, a avut duminică o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe care a felicitat-o pentru victoria repurtată de Partidul Acţiune şi Solidaritate în alegerile legislative anticipate din această ţară.

“Încântată să o sun pe Maia Sandu pentru a o felicita, în numele Statelor Unite, pentru succesul alegerilor democratice din Republica Moldova şi pentru a-i oferi sprijinul nostru pentru agenda de reforme a guvernului“, a scris Nuland, pe contul său de Twitter, scrie Calea Europeană.



Statele Unite ale Americii au felicitat Republica Moldova cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate de duminică şi au declarat că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu noul guvern de la Chişinău, într-un comunicat transmis de Departamentul de Stat după alegerile din 11 iulie.

“SUA felicită poporul Republicii Moldova în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Alegerile au fost bine administrate, au fost competitive, iar libertăţile fundamentale au fost în mare parte, respectate. Îndemnăm autorităţile moldovene să răspundă preocupărilor exprimate pe baza monitorizării efectuate de observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentul de Stat, Ned Price, citat de comunicatul oficial al instituţiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md