Dosarul Casa Modei: Avocatul lui Russu cere pronunțarea hotărârii: Se cheltuie banii publici din cauza unui test fals

19 Iul. 2021, 10:15
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
19 Iul. 2021, 10:15 // Actual //  MD Bani

Avocatul Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL – entitatea juridică căreia îi aparține Casa Modei, este de părerea că Judecătoria Ciocana ar trebui să se expună cât mai rapid în cazul celor două imobile la care pretindeVeaceslav Platon. În caz contrar, vom avea o examinare repetată realizată în temeiul unui test fals – proces care implică cheltuieli judiciare și utilizarea banilor plătiți de contribuabili la bugetul de stat.

„Aceste ședințe de la Judecătoria Ciocana nici nu trebuiau să aibă loc, având în vedere că dosarul „Casa Modei și fostului sediu ASITO” a fost întors în instanța de fond în baza unui test anti-COVID fals. Dar dacă tot s-a ajuns aici, ar fi logic și firesc ca procesul să se încheie cât mai curând, în caz contrar ne apropiem de concluzia  că instanța cheltuie banii publici pe desfășurarea unor ședințe lipsite de temei și logică juridică”, a declarat avocatul Sergiu Istrati.

Sursa citată face referire și la un al doilea argument: „Clientul meu este martor într-un alt dosar penal în care Platon este parte vătămată și pretinde că-i aparțin aceste imobile. Iată de ce ședința de astăzi ar trebui să fie ultima. E lesne pentru toată lumea că cele două imobile la care pretinde în mod cinic și fraudulos Veaceslav Platon aparțin și trebuie să rămână în posesia proprietarului legal, domnul Vladimir Russu. Nu poți aplica măsuri de constrângere într-un dosar penal în privința unei persoane care are statut de martor. Admitere plângerii lui Platon ar însemna revenirea la situația dinaintea ordonanței Procurorului General din 06 mai”, a conchis Istrati.

Precizăm că astăzi, 19 iulie 2021, are loc o nouă ședință de judecată după ce dosarul „Casa Modei” și al fostului sediu „Asito” au fost întoarse la Judecătoria Ciocana. Ședința va începe la ora 15:00.

Avocații Societății Comerciale „Continental Business Invest” SRL îndeamnă comunitatea juridică, arcul guvernamental și societatea civilă să urmărească evoluțiile cauzei penale. La rândul lor, avocații lui Veaceslav Platon au afirmat în repetate rânduri că sediile  aparțin clientului lor și ele trebuie să revină în posesia acestuia.

Amintim că în luna iunie, curent, Curtea de Apel „a interpretat legea în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a admis recursul avocaților săi, cauza penală fiind întoarsă în instanța de fond, la un alt complet de judecată”. „Continental Business Invest” SRL consideră că hotărârea în cauză este una ilegală, având în vedere că deciziile judecătorilor de instrucție sunt de cele mai multe ori irevocabile. Un alt argument asupra căruia atrage atenția SC „Continental Business Invest”, este faptul că decizia Curții de Apel se sprijină, în fond, pe un test fals anti-Covid, prezentat instanței de către avocații lui Platon cu intenția de a-și argumenta absența la ședința de judecată.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău