Vacanță în Tenerife! Cele mai frumoase destinații, cele mai bune plaje și locuri de cazare

19 Iul. 2021, 16:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
19 Iul. 2021, 16:51 // Au Bani //  MD Bani

Tenerife a fost numită o insulă pentru o mie de experiențe. Este posibil să vă relaxați pe nenumărate plaje, să vă lăsați pierduți în natura tropicală, să mergeți la cumpărături, să vă bucurați de un parc tematic, să jucați golf, să vă plimbați pe străzile pietruite din orașe vechi, să vedeți balenele și să urcați pe vulcanul Teide. Așa că trebuie să spunem de la început – indiferent de ce zonă alegeți, nu prea puteți da greș cu Tenerife.

În Tenerife clima este caldă pe tot parcursul anului, puteți merge în vacanță chiar și iarna.

Cel mai înalt munte din Spania se găsește în Tenerife, în Parcul Național Teide. Vârful său, Vulcanul Teide, are o înălțime de 3.718 de metri. Parcul Național Teide este patrimoniu mondial UNESCO și al treilea cel mai înalt vulcan de pe pământ. Dacă alegeți să rămâneți sus pe noapte veți avea parte de o experință ieșită din comun. Noaptea veți privi cerul, iar dimineața vă veți bucura probabil de cel mai minunat răsărit.
Un al doilea sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este orașul vechi La Laguna. Este un oraș fermecător, în stil colonial spaniol nefortificat, declarat și capitala culturală a insulei.  Dacă nu aveți timp să il vizitați pe îndelete, opriți-vă măcar pentru o cafea în La Laguna. Nu veți regreta.
Coasta de sud-vest a insulei este un loc perfect pentru observarea balenelor în ocean. Până la 26 de specii diferite înoată în largul coastei Tenerife. Acestea includ balene ucigașe, balene balene, balene pilot, balene albastre și delfini.
Tenerife nu duce lipsă de hoteluri de top. Acestea variază de la luxuriante palate de cinci stele la unităti mai micuțe și mai intime. Citiți mai departe pentru a afla totul despre cele mai bune zone pentru a vă caza în Tenerife.

Cele mai bune zone pentru a vă caza în Tenerife

1. Puerto de la Cruz

Europenii adoră Puerto de la Cruz. Orașul are o mulțime de hoteluri într-o gamă largă de prețuri, împreună cu suficiente restaurante și baruri pentru a face această zonă mai tropicală a insulei interesantă. O activitate de neratat aici este Lago Martianez. Deși numele său îl face să sune ca un lac, acesta este de fapt o piscină enormă. Complexul are șapte piscine separate. Trei dintre ele sunt doar pentru copii.
Aici, în Puerto de la Cruz, se află câteva dintre renumitele plaje cu nisip negru din Tenerife. Vă veți bucura de Playa del Castillo și Playa del Muelle. Lecții de surf sunt oferite în majoritatea plajelor de aici.
Pentru o activitate mai în aer liber, puteți face o drumeție prin pădure pâna la La Orotava. Aceste urcări sunt obositoare, dar recompensează călătorii pentru efortul lor, cu vederi incredibile asupra Muntelui Teide0
Câteva hoteluri recomandate:

2. Costa de Adeje

Zona Costa de Adeje are o reputație ca fiind printre cele mai luxoase și cele mai bune locuri de cazare din Tenerife. Există multe hoteluri de patru și cinci stele și o recunoscută zona de shopping.
Din fericire pentru călătorii cu buget redus, există și câteva opțiuni la prețuri moderate. Un alt plus al zonei este că majoritatea hotelurilor se află la câțiva pași de promenadă și de restaurantele de pe litoral.
Costa de Adeje a devenit cu adevărat centrată în jurul turiștilor. Acesta este motivul pentru care există atât de multe de făcut în zonă acum și vă va fi foarte ușor să rezervați orice excurisie de la numeroasele agenții locale. Familiile cu copii aleg în mod special Costa de Adeje întrucât aici se află Siam Park, cel mai bun parc acvatic din lume conform tripadvisor.com
Dacă Costa de Adeje este preferată de familii, Playa de las Americas a fost numită cea mai bună stațiune de viață de noapte din Tenerife. Ziua este un oraș viu, plajele sunt pline, magazinele și restaurantele la fel. Seara începe petrecerea, care nu se oprește până la primele ore ale dimineții. Iubitorii de petreceri se întorc în fiecare an, mai ales că aceste cluburi de noapte funcționează pe tot parcursul anului datorită vremii bune.
Playa de las Americas oferă, de asemenea, plaje superbe, multe baruri și restaurante diferite și o varietate de sporturi nautice. Puteți face excursii de observare a delfinilor și a balenelor din portul Puerto Colon.
Există, de asemenea, mai multe excursii de o zi cu barca pentru cei care nu doresc ca muzica de dans și băuturile să se oprească în timpul zilei. Pentru cei cărora le place acțiunea aproape non-stop, aceasta este una dintre cele mai bune zone pentru a rămâne în Tenerife.
Una dintre cele mai dificile decizii de luat este unde să cazați în Playa de las Americas. Există multe opțiuni de cazare disponibile vizitatorilor în acest oraș de stațiune, care pot fi copleșitoare. Puteți închiria în complexe de apartamente cu piscine minunate. Opțiunile din aceste apartamente variază de la penthouse-uri mai scumpe cu trei dormitoare până la studiouri mai ușor de oferit.
Hotelurile de toate stelele oferă pachete all inclusive, demipensiune sau opțiuni de cazare în stil B&B. Înseamnă că vizitatorii pot alege oricare tip de masă li se potrivește cel mai bine în timp ce stau în Playa de las Americas.
Los Cristianos este a doua cea mai populară destinație din Tenerife. Datorită proiectelor substanțiale de renovare întreprinse în ultimii ani, a devenit o stațiune extrem de elegantă, aglomerată tot timpul anului. La o plimbare  în jurul portului vei găsi o serie de restaurante care oferă preparate tipice din Insulele Canare și băuturi excelente.
Stațiunea este recomandată în mod obișnuit familiilor, dar și cuplurilor și grupurilor de prieteni datorită plajei superbe și multitudinii de activități pe care le poți avea. Vizitatorii pot face o plimbare cu feribotul de aici până la insula La Gomera pentru a explora Parcul Național Garajonay. Stațiunea se mândrește, de asemenea, cu apropierea de Siam Park.

5. Playa del Duque

Playa del Duque este cea mai luxoasa din Tenerife. Se află pe Costa Adeje și le promite celor care iubesc luxul și serviciile fenomenale tot ceea ce și-ar putea dori.
Plaja este premium. Oferă vizitatorilor un nisip neted și mătăsos și șezlonguri confortabile. Apele de aici sunt cristaline. 
Atmosfera este atât calmă, cât și elegantă. O promenadă elegantă se află în fața standului și oferă cafenele și restaurante la modă, cu locuri de lux și locuri umbrite pentru a savura băuturi reci.
Restaurantele sunt din cele mai bune. Această stațiune se adresează atât familiilor, cât și cuplurilor care iubesc șicul și luxul.
Verifică oferta noastră de cazare pentru cele mai bune hoteluri din Playa del Duque

6. Santa Cruz de Tenerife

Capitala cosmopolită, plină de acțiune, modernă a Tenerife se numește Santa Cruz de Tenerife. Deși este relativ mare, puteți merge pe jos în oraș sau puteți folosi tramvaiele. Majoritatea obiectivelor interesante precum galerii, atracții, muzee și chiar hoteluri se află într-o zonă în formă de triunghi, făcându-le atât de ușor de găsit, cât și de accesat.
Cea mai mare structură este „Adan Martin”, Auditorio de Tenerife. Silueta auditoriului văzută din mare evocă Opera din Sydney din Australia. Termenul „Sydney al Atlanticului” a ajuns să se refere la orașul Santa Cruz de Tenerife.
Pentru cele mai elegante baruri și restaurante de aici, există cartierul Noria. Urmează o plimbare pe La Rambla, în Parque Garcia Sanabria sau în Plaza de Espana.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău