(video) Hamilton a câştigat acasă după ce l-a dat afară din cursă pe Verstappen şi l-a depășit pe Leclerc

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat spre seara zilei de ieri Marele Premiu al Marii Britanii, a 10-a etapă a sezonului actual de Formula 1, pe circuitul de la Silverstone, punând capăt celor cinci victorii consecutive obţinute de Red Bull, însă nu fără a simţi sudori reci pe spate.

Max Verstappen, care a pornit din pole position, a abandonat cursa chiar în primul tur după o coliziune cu maşina lui Hamilton. Consecințele au fost dure, monopostul Red Bull intrând cu viteză în barierele de securitate, fiind distrus practic complet. Sesiunea a fost suspendată.

Verstappen “a fost transportat la un spital local pentru alte teste de precauţie” după un prim control efectuat la centrul medical al circuitului de la Silverstone, a anunţat Red Bull.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://www.youtube.com/watch?v=FRt8hXFb0Vg

După restart, Hamilton a revenit spectaculos, în ciuda faptului că a fost penalizat cu 10 secunde după ce a fost găsit vinovat de manevra sa periculoasă. Aproape toată cursa a fost condusă de Charles Leclerc, de la Scuderia Ferrari, însă când mai erau doar două tururi până la final, pilotul Mercedes-AMG şi-a arătat experienţa.

În faţa a 140.000 de spectatori prezenţi fizic la Silverstone, britanicul, de şapte ori campion mondial, a obţinut a 99-a victorie a carierei şi a câştigat pentru a opta oară Marele Premiu al Marii Britanii.

Locul 3 i-a revenit finlandezului Valtteri Bottas.

https://www.youtube.com/watch?v=oIKel6jVD3Q
https://www.youtube.com/watch?v=WzmkhotpaRw
https://www.youtube.com/watch?v=vjBobyWTbtg

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/