‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAgriBusiness Budget - aplicație UCIP IFAD pentru fermierii ce doresc să-și gestioneze eficient cheltuielile...

AgriBusiness Budget – aplicație UCIP IFAD pentru fermierii ce doresc să-și gestioneze eficient cheltuielile și bugetul

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Când vine vorba de gestiunea banilor este evident că nu putem avea un proces eficient fără utilizarea instrumentelor corespunzătoare.

Ceva timp în urmă lucrurile erau simple, pentru că unicul instrument la care aveau acces un mare număr de oameni era pixul și registrul.

Acum, însă, internetul ne pune la dispoziție atâtea opțiuni, iar metodele utilizate anterior au devenit deja învechite, instrumentele digitale oferind mult mai multe posibilități și o mai mare precizie.

Dar cum alegem ce este potrivit pentru necesitățile noastre?

În primul și în primul rând, este important să determinăm care ne sunt scopurile și ce anume ar trebui să ne pună la dispoziție softul, aplicația sau fișierul excel pe care îl vom utiliza.

Astfel, ne asigurăm că vom primi exact acele date care să ne permită să facem o analiză și o prognoză eficientă a situației noastre financiare.

‹ adv ›

În cazul antreprenorilor mai apare și întrebarea dacă să utilizeze o soluție gata, care poate fi adaptată, sau să contracteze specialiști care să elaboreze o soluție personalizată pentru afacerea lor.

Bineînțeles, o soluție personalizată este ideală, însă extrem de costisitoare, iar procesul poate fi foarte dificil și nu neapărat rezultatul este cel așteptat.

Cel mai rezonabil este, totuși, să identifici o soluție deja elaborată dar care se potrivește scopurilor tale.

‹ adv ›

Acum există o soluție adaptată specificului țării noastre  și care corespunde necesităților mai multor categorii.

AgriBusiness Budget, o aplicație web de administrare a bugetului, elaborată de echipa de specialiști UCIP IFAD, este destinată atât persoanelor fizice, cât și micilor antreprenori, având ca scop conștientizarea de către aceștia a importanței evidenței veniturilor și cheltuielilor, planificării și administrării bugetului personal și cel al afacerii lor, pentru gestionarea eficientă a banilor, luarea deciziilor financiare asumate, identificarea oportunităților și asigurarea stabilității financiare.  

Aplicația AgriBusiness Budget este foarte versatilă, având un șir de funcții, care acoperă mai multe necesități, astfel încât poate fi folosită cu succes nu doar de antreprenori, dar și de studenții care încearcă să economisească și de gospodarii care vor să echilibreze finanțele familiei, într-un cuvânt, orice persoană care își dorește stabilitate financiară. 

Aplicația îți oferă următoarele posibilități:

  • să gestionezi independent Bugetul Personal și Bugetul Afacerii;
  • să introduci tranzacții de venituri și cheltuieli per diferite categorii;
  • să vizualizezi tabloul de bord privind situația bugetului personal și de afaceri, atât pentru data curentă, cât și pentru alte perioade selectate;
  • să vizualizezi graficul evoluției veniturilor și cheltuielilor; 
  • să vizualizezi analiza sub formă de diagrame a veniturilor și cheltuielilor; 
  • să generezi raportul Situația de Profit și Pierderi și raportul Rentabilitatea Afacerii pentru Bugetul Afacerii. 

Astfel, AgriBusiness Budget este aplicația care îți poate oferi o imagine clară despre finanțele tale personale, și/sau cele ale afacerii tale și te poate ajuta să faci o analiză detaliată a bugetului tău, să identifici obiceiurile tale financiare  și să previi riscuri care pot duce la situații dificile. 

Aplicația poate fi accesată gratuit pe pagina UCIP IFAD.  

Aplicația este dezvoltată în cadrul Programului de Reziliență Rurală și are drept scop final educația financiară și antreprenorială a populației din mediul rural.

Urmărește pe rețelele de socializare Programul de educație financiară „Investește în viitorul tău” pentru a descoperi mai multe instrumente de educație financiară. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›