image
Sursa foto: USMF

FOTO: Cozi uriașe, suprinse la cel de-al treilea maraton universitar de vaccinare

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează azi cel de-al treilea Maraton universitar de imunizare împotriva Covid cu genericul „De la student la student”. În cadrul maratonului este efectuat rapelul cu AstraZeneca și vaccinarea cetățenilor cu vaccinul Johnson & Johnson.

Persoanele imunizate cu AstraZeneca la prima etapă a maratonului (21-23 mai) se pot prezenta, fără programare prealabilă, azi, până la 18:00, cu buletinul de identitate și certificatul primit la administrarea primei doze de AstraZeneca. Totodată, cetățenii sunt invitați să se vaccineze cu serul Johnson & Johnson.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), sunt organizate 6 fluxuri de imunizare: 4 linii pentru AstraZeneca și două – Johnson & Johnson.

Încă de la primele ore ale dimineții aici s-au format cozi uriașe.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Consiliului rectorilor din Republica Moldova.

Vaccinul Johnson & Johnson, produs de compania americană farmaceutică cu același nume, se administrează intramuscular cu o singură doză și este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de Covid-19.

Lotul de vaccin Johnson & Johnson (151.200 de doze) a fost livrat RM prin intermediul platformei COVAX .

USMFUSMF
USMFUSMF
USMFUSMF
USMFUSMF

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: