5 soluții pentru a face față mai ușor temperaturilor ridicate

18 Iul. 2021, 08:11
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  MD Bani
18 Iul. 2021, 08:11 // Uncategorized //  MD Bani

Temperaturile ridicate din ultimele zile ne pun la încercare și potrivit meteorologilor, cel puțin în sudul și estul țării, unde este cod galben, perioada de caniculă încă nu s-a încheiat. Temperaturile maxime vor ajunge, la umbră, la 35 – 37 de grade, transmite digi24.ro.

În zilele de caniculă, aerul condiționat pare să fie cel mai căutat prieten al omului. Ce facem însă dacă nu avem aer condiționat sau suntem sensibili la el? Există câteva „trucuri” prin care ne putem răcori fără să apelăm la aerul condiționat.

Hidratare, hidratare, hidratare

Cea mai la îndemnână soluție pentru a trece mai ușor peste temperaturile foarte ridicate din acest zile este să vă hidratați în mod constant, adică să beți foarte multă apă. Apa ajută la reglarea temperaturii corpului. Chiar dacă nu simțiți neapărat nevoia să beți apă, este indicat să aveți mereu la dumneavoastră o sticlă cu apă din care să tot beți. Cu atât mai mult dacă plănuiți să stați în soare.

Metoda egipteană pentru nopțile foarte călduroase

Egiptenilor li s-a atribuit următoarea metodă de răcorire pe timpul nopții: udați un cearceaf cu apă rece și apoi stoarceți-l în așa fel încât să nu curgă apă din el. Pe urmă puteți folosi cearceaful respectiv în loc de „plapumă”.

De asemenea, puteți să vă înfășurați o eșarfă umedă în jurul gâtului sau al încheieturilor pe timpul nopții.

Lifehacker mai recomandă să puneți în congelator sau în frigider un cearceaf cu câteva ore înainte de culcare, pe care apoi să îl scoateți și să îl întindeți pe pat.

Mai mult, vara este de preferat să folosiți lenjerie de pat de bumbac, în culori deschise.

Învățați care părți din corpul dumneavoastră sunt mai ușor de răcorit

Chiar dacă uneori atunci când punem un prosop umed pe frunte avem senzația de răcoare, această stare va ține doar câteva secunde. Mai eficient este să puneți o eșarfă umedă la ceafă, în jurul încheieturilor, pe coapse sau în jurul genunchilor.

Țineți soarele departe de casa dumneavoastră

Este foarte important să vă acoperiți geamurile casei dacă doriți să fie mai răcoare. Trageți storurile, jaluzelele sau draperiile încă de dimineață. Mai mult, puteți chiar să acoperiți geamuri cu folii de protecție solară.

Totuși, pe timpul nopții lăsați geamurile deschise pentru a intra aerul mai rece în casă.

Evitați pe cât posibil sursele de căldură

Electrocasnicele emană căldură. Atunci când sunteți plecați de acasă, scoateți din priză cuptorul cu microunde, laptopul, calculatorul și televizorul.

Și poate că e timpul să renunțați la gătitul cu aburi și foc pornit. Încercați alimentele reci, precum o supă gazpacho sau salate.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 12:22
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
25 Apr. 2024, 12:22 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

În perioada 6-8 septembrie la Butuceni, unul dintre cele mai frumoase sate din Moldova va avea loc TechVillage. Evenimentul are scopul să ajute startupurile din Republica Moldova, România și Ucraina să ridice o rundă de finanțare. Circa 50 de startup-uri și investitori internaționali se vor reuni pentru a stabili noi parteneriate.

Timp de 3 zile, participanții vor fi implicați în diverse activități rurale și de business, menite să creeze o conexiune strânsă. Astfel, va fi promovat și turismul rural, iar oaspeții vor descoperi Republica Moldova ca destinație turistică.

Agenda include activități precum Fire Side Chat, Pitching, ședințe individuale de mentorat, cină în stil moldovenesc în aer liber, activități de networking.

TechVillage creează un mediu de colaborare în care startup-urile și investorii interacționează direct, schimbă idei și identifică oportunități de colaborare.

Dacă ești investitor, participă la eveniment și susține talentele din regiunea CEE cu investiții sau suport în dezvoltarea afacerii.

Dacă ești fondator de startup nu rata șansa să cunoști investitorii și să ridici o nouă rundă de investiții sau să găsești suport pentru a crește afacerea. 

Pentru a participa la eveniment solicită o invitație pe acest LINK. Pentru a asigura calitatea, organizatorii își rezervă dreptul de a selecta participanții.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău