Va fi distrusă: Îngheţată cu oxid de etilenă, retrasă de pe piaţa din România. Se găsește și în marketurile din RM

18 Iul. 2021, 08:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
18 Iul. 2021, 08:30 // Actual //  MD Bani

După ce Comisia Europeană a cerut vineri retragerea de pe piață a tututor produselor care conţin un aditiv numit roşcovă care ar fi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, directorul ANSVSA, Mihai Ponea, a anunțat, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Digi24, că 100.000 de înghețate vor fi retrase de pe piața din România. Este vorba despre sortimentele de înghețată Snickers, Bounty și Twix, produse de compania Mars.

Aceste sortimente se găsesc și în magazinele din Republica Moldova.

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos.

Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE”, a transmis compania.

„ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, a mai transmis Mars printr-o informare postată pe site-ul ANSVSA.

Potrivit ANVSVA, au fost identificate 10 loturi care vor fi distruse, în total fiind 100.000 de înghețate retrase de pe piața din România.

Directorul ANSVSA a transmis că produsele retrase conțin foarte puțin din acest aditiv, dar „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău