/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ În timp ce autoritățile spun că în septembrie am putea avea o explozie a cazurilor de COVID-19, în Capitală unele restricții sunt doar pe hârtie

missing
18 iulie 2021, ora 19:50

În timp ce autoritățile în sănătate bat alarma și spun că în luna septembrie am putea să ne așteptăm la o nouă explozie a cazurilor de infectări, în Capitală unele restricții, care încă sunt obligatorii, rămân doar pe hârtie. De pildă, la Piața Centrală, acolo unde astăzi a fost aglomerație, zeci de oameni nu purtau măști de protecție. Nici în transportul public nu toată lumea ține cont de reguli.

Deși masca de protecție este un accesoriu obligatoriu, la Paița Centrală, zeci de vizitatori și cumpărători fie nu o aveau deloc, fie nu o purtau cum se cuvine. Mai mult, la intrare în piață nu se mai face termometria, așa cum era până acum.

Nu doar vizitatorii au fost prinși pe picior. Fără mască au fost surprinși și unii comercianți. Același peisaj l-am surprins și în troleibuze. Unii taxatori s-au plâns că au obosit să le tot facă observație călătorilor.

Săptămâna trecută, autoritățile din sănătate au îndemnat oamenii să se imunizeze, întrucât am putea să ne așteptăm la o nouă explozie de cazuri de Covid la începutul lunii septembrie și asta pentru că apar noi tulpini mult mai contagioase și rezistente la vaccin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram