România impune noi reguli de intrare a șoferilor profesioniști, pe teritoriul țării: Vezi ce dovezi vor fi nevoiți să prezinte conducătorii auto

Potrivit informației prezentate prezentate de UNTRR, conducătorilor auto care sosesc în România din țări terțe care se află și în zona verde conform listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată li se solicită la intrarea pe teritoriul țării prezentarea dovezilor de vaccinare, efectuarea testului negativ tip PCR sau vindecare după infecția cu Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

În conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență al României, anunț de la 12 iulie, (CNSU) nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, nu se regăsește exceptarea de la măsura carantinei a conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone precum și conducătorilor autovehiculelor pentru transport persoane, la sosirea pe teritoriul național din țările clasificate în categoria de zonă galbenă sau zonă roșie.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a înaintat pe data de 09 iulie curent solicitare Guvernului României pentru menținerea exceptării nominalizate, precum a fost stabilit anterior conform Hotărârii CNSU nr. 28 din data de 14.05.2021.

Lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată, care seactualizează săptămânal, poate fi accesată pe pagina oficială a Institutului Național de Sănătate Publică a României: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19.

Referitor la evoluția subiectului respectiv, Agenția Națională a Transporturilor Auto, din Moldova, anunță suplimentar, după primirea informației oficiale din partea organelor competente române sau în cazul unor modificări în legislație în acest sens.


Pub