(video) Igor Dodon va propune un proiect de „unificare a forțelor de centru-stânga” în toamnă: „Potențialul acestora e aproape de scorul PAS din ultimele alegeri”

Partidele de stânga se gândesc la reformare și la crearea unei singure forțe politice pe acest segment electoral. După ce lideri ai Partidului Comuniștilor au agreat o asemenea idee, președintele socialiștilor, Igor Dodon, spune că PSRM va veni cu un asemenea proiect chiar în această toamnă.

Foto:

„Noi trebuie să unificăm partidele de centru-stânga, iar Blocul Electoral pe care l-am creat ar fi o platformă bună pentru discuțiile de mai departe.

Aceste alegeri au arătat că centru-stânga are un potențial foarte mare. De aceea, este necesar să unificăm și să reformăm forțele de centru-stânga pentru a intra în forță în lupta politică mai departe. Suntem gata să propunem un proiect în acest sens, chiar în această toamnă”, a declarat Igor Dodon.

La scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021, PSRM și PCRM au mers în bloc, iar ulterior și-au anunțat intenția de participare la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, în aceeași componență. De asemnea, cele două formațiuni au ajuns la înțelegerea de a crea o singură fracțiune în noul Legislativ.


Pub