Ghimpu vine cu explicații, după discuțiile despre pensia sa: A fost o ironie adresată Maiei Sandu, care a promis că va majora pensiile, în prezidențiale - o minciună electorală

Mihai Ghimpu, președinte de onoare al Partidului Liberal, e supărat pe jurnaliști care i-ar fi „scos din context” declarația despre pensia pe care o ridică lunar și pe care așteaptă ca Maia Sandu o mărească. „A fost o ironie pentru minciuna electorală a Maiei Sandu, promovată la prezidențiale, pentru că nu Președintele majorează pensiile”, explică liberalul.

Foto: UNIMEDIA

Totuși, este și o parte bună a întâmplării, spune Ghimpu.

„Astfel s-a pus punct știrii false, dată câtva timp în urmă de unii șmecheri, precum că pensia mea lunară este de 60.000 lei.

Ce ține majorarea pensiei, îmi rămâne să regret că mulți din cei care comentau n-au înțeles că ironia mea a fost adresată Maiei Sandu, care a promis în campania sa prezidențială că dacă ajunge Președintă va majora pensiile. De fapt, acesta fiind o minciună electorală, căci se știe că nu Președintele majorează pensiile, ci Parlamentul!”, a scris Mihai Ghimpu, pe pagina sa de Facebook.

Explicațiile vin după un val de critici în adresa președintelui de onoare al PL, care a declarat recent că primește 6 mii de lei pensia, dar „așteaptă ca Maia Sandu să o majoreze, mșcar la 8 sau 10 mii de lei”.


Pub