Principală  —  IMPORTANTE   —   Primele declarații ale liderul PDM,…

Primele declarații ale liderul PDM, după șase zile de la scrutinul în care partidului lui a obținut 1,81% din voturi: „Am făcut concluzii la cald”

„Sunt multe lecții de învățat. Urmează decizii importante” – sunt concluziile făcute „la cald” de către democrați la șase zile de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie în urma cărora Partidul Democrat din R. Moldova a obținut 1,81 la sută din voturile cetățenilor care s-au prezentat la urne.

Într-un mesaj pe Facebook, liderul PDM Pavel Filip, pe lângă concluziile făcute „la cald”, mai scrie că după scrutinul din 11 iulie, în care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut majoritatea absolută „așteptările sunt mari, inclusiv de la noua guvernare”.

„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes. Le mulțumesc colegilor care au lucrat în această campanie cu dedicație și curaj. Am discutat astăzi cu echipa PDM despre rezultatele alegerilor și am făcut concluzii la cald. A fost o campanie complicată, într-o societate mult prea polarizată. Sunt multe lecții de învățat. I-am văzut pe colegi încrezători și determinați. N-avem mult timp pentru odihnă. Urmează decizii importante. Așteptările sunt mari, inclusiv de la noua guvernare. Oamenii așteaptă FAPTE”, scrie Filip pe Facebook.

Acesta este primul mesaj al democraților după scrutinul din 11 iulie în urma căruia PDM, partid care a deținut 29 de mandate în Parlamentul din legislatura a X-a, nu a mai reușit să obțină un loc în noul Parlament ales de la Chișinău.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a câştigat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit rezultatelor preliminare prezentate luni de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 100% dintre secţiile de votare. În urma numărării voturilor din totalul celor 2 150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,80% din voturi, depăşind astfel categoric Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de 27,17% din electorat. Datele CEC arată că Partidul Politic ȘOR a beneficiat de susţinerea a 5,74% dintre alegători.