Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Un avion rusesc cu…

VIDEO Un avion rusesc cu 18 pasageri la bord a dispărut de pe radar în regiunea Tomsk

Foto: Tass.ru

Un avion rusesc de pasageri Antonov AN-28 a dispărut de pe radar vineri, 16 iulie, în regiunea Tomsk, din vestul Siberiei. La bord se aflau 18 pasageri, dintre care patru copii, anunță Novaya Gazeta. În urma accidentului aviatic, potrivit autorităților ruse, pilotul va fi supus sâmbătă, 17 iulie, unei intervenții chirurgicale.

Autorităţile ruse au anunţat că avionul, care asigura o legătură între oraşul Kedrovîi şi Tomsk, care durează de obicei o oră şi 20 de minute, „a încetat să mai comunice şi un semnal de ajutor a fost detectat”. Aeronava aparţine companiei aeriene locale Sila.

Potrivit sursei citate, avionul Antonov AN-28 dispărut de pe radare vineri în Rusia în partea de vest a Siberiei a fost localizat la sol după ce a efectuat o aterizare forţată. Persoanele aflate la bord au supravieţuit.

Toți oamenii sunt în viață”, a declarat pentru RBC serviciul de presă al Direcției Principale a Ministerului Rusiei de Urgențe pentru Regiunea Tomsk. „La ora 14:36, ora Moscovei, avionul a fost găsit.

Potrivit Tass, în urma aterizării dure a aeronavei An-28 în regiunea Tomsk, pilotul va fi supus unei intervenții chirurgicale.

„Victima va fi supusă în curând unei operații – osteosinteză”, a raportat departamentul, citându-l pe Mihail Lukașov, medicul șef al Spitalului Clinic Regional Tomsk. Departamentul a menționat că starea fetei, care a fost de asemenea internată într-un spital, este „satisfăcătoare”, totuși, conform previziunilor medicilor, ea va fi externată în curând pentru tratament ambulatoriu.

Starea celorlalți pasageri este satisfăcătoare și nu aveau nevoie de spitalizare. Potrivit lui Stanislav Shagiakhmetov, traumatologul șef al Departamentului de Sănătate din Regiunea Tomsk, recuperarea completă a pilotului va dura aproximativ două luni, iar intervenția va fi efectuată sâmbătă, 17 iulie.

La 6 iulie curent, un avion rusesc de pasageri a dispărut de pe radar în largul Peninsulei Kamceatka din estul Rusiei. La bord erau 28 de persoane, inclusiv doi copii. Epava An-26 a fost găsită lângă satul Palan din Kamceatka. Autoritățile spun că toți pasagerii și membrii echipajului au murit.

Aeronava An-26 efectua un zbor de la Petropavlovsk-Kamchatsky – Palana când a dispărut de pe radar și a pierdut contactul cu controlorii de trafic aerian. Potrivit departamentului regional al Ministerului Situațiilor de Urgență, la bord erau 28 de persoane, inclusiv 6 membri ai echipajului și doi copii. Printre pasageri se afla și Olga Mokhireva, primarul orașului Palana, spre care se îndrepta avionul.