„Foc la ghete pe biciclete”. Zeci de cicliști amatori au parcurs peste 100 de kilometri la un maraton de caritate

poza-1-1

Mai mulți amatori de ciclism au participat la un maraton de caritate pentru a dona bani celor 20 de copii şi adulţi cu boli incurabile care beneficiază de îngrijiri paliative la Centrul „Hospice Angelus Moldova”. Astfel, din banii colectaţi, reprezentanții organizației vor procura medicamente, dar și echipamente de protecție necesare. La cursa, „Foc la ghete pe biciclete” participanții au parcurs puțin peste 100 de kilometri, drumul tur-retur Chişinău-Orhei, relatează Moldova 1.

La cursă au participat peste 60 de cicliști. Viorel Cenușa spune că nu a ezitat nicio clipă atunci când a aflat despre maratonul de caritate.

„Faptul că este o acțiune de caritate m-a motivat și mai mult să vin, pentru că este omenesc să oferi ajutor persoanelor care sunt în condiții de sănătate mai precară, cred că este un gest omenesc din partea tuturor să se implice, poți cicla sau nu, eventual poți să donezi anul împrejur”, a spus tânărul.

Și alți participanți au spus că s-au înscris în cursă pentru a promova modul sănătos de viață și a susține bolnavii de cancer.

Acțiunea a inclus și o tombolă cu premii. La fel, cicliștii s-au bucurat de un picnic și un concert în aer liber.

„Fiecare kilometru aduce alinare copiilor și adulților care suferă de maladii incurabile. Noi suntem nevoiți să facem aceste evenimente anual. Din păcate înregistrăm un număr foarte mare de cerere de la persoanele care au nevoie de îngrijiri palliative”, a declarat Cristina Cuciurca, organizatoare.

Banii adunați în urma maratonului vor fi utilizați pentru procurarea medicamentelor necesare micilor pacienți, dar și la meținerea și dezvolatarea serviciilor paliative pe care fundația le oferă gratuit.

Maratonul „Foc la ghete pe biciclete” este la a doua ediţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente