Reguli noi de călătorie în Franța. Care sunt condițiile pentru cetățenii străini 

57D5A7E3-9234-4D3E-AB11-6BE34B30EF74-1068×712
Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Jean Castex , premierul francez, a declarat sâmbătă, 17 iulie, că Franța va consolida restricțiile impuse călătorilor dintr-o serie de țări pentru a împiedica îmbolnăvirile cu COVID-19, scrie Reuters.

Potrivit sursei citate mai sus, începând de duminică, 18 iulie, persoanele nevaccinate care vin din Regatul Unit, Spania, Portugalia, Cipru, Olanda și Grecia vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19 efectuat cu mai puțin de 24 de ore înainte de călătorie pentru a intra pe teritoriul Franței. În prezent, testele pot fi efectuate cu 48 de ore înainte pentru călătorii din Marea Britanie și de 72 de ore pentru celelalte țări menționate.

Călătorii care au ambele doze de vaccin, din orice țară, vor putea intra în Franța fără un test, a menționat premierul francez.

Franța a înregistrat o creștere a numărului de vaccinări săptămâna aceasta, după ce președintele Emmanuel Macron a declarat luni că, începând cu 21 iulie, oamenii vor trebui să prezinte dovezi ale vaccinării, imunității sau un test negativ recent pentru a putea intra în locuri publice precum trenuri, cinematografe și restaurante.

Miercuri, mii de oameni din Paris au manifestat împotriva planului lui Macron pentru un permis de sănătate pentru a intra în locuri publice.

După ce a scăzut de la peste 42 000 pe zi la jumătatea lunii aprilie la mai puțin de 2 000 pe zi la sfârșitul lunii iunie, numărul mediu de infecții noi pe zi a revenit la o creștere rapidă, situându-se acum la aproximativ 5 000 pe zi.

AICI puteți vedea unde pot călători moldovenii fără a sta în carantină.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente