/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Costuri mai mari cu aproape 20 de bani. Carburanții s-au scumpit din nou

missing
17 iulie 2021, ora 19:53

Carburanții s-au scumpit din nou. După ce ieri, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat modificări la metodologia de calculare a prețurilor la produsele petroliere și a dat asigurări că acest lucru nu va influența prețurile de la panou, astăzi, unele stații PECO au afișat costuri mai mari cu aproape 20 de bani la carburanți. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 costă acum 20 de lei și 21 de bani. Motorina s-a scumpit și ea. Dacă până acum, un litru costa în medie 16 lei şi 38 de bani, la unele staţii PECO s-a majorat până la 16 lei și 50 de bani litrul. Reprezentanții ANRE nu au comentat, deocamdată aceste majorări.

După ce ieri, ANRE a făcut moficări la metodologia de calculare a prețurilor la produsele petroliere și a dat asigurări că acestea nu vor afecta prețurile de pe panou, astăzi, una dintre cele mai mari rețele de benzinării din țară a afișat noi prețuri la carburanți. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 costă 20 de lei și 21 de bani, adică cu 18 bani mai mult decât până acum. S-a scumpit și motorina. Un litru de astfel de combustibil este vândut cu 16 lei şi 48 de bani, cu 12 bani mai mult decât până acum. Iar gazul lichefiat se vinde cu până la 40 de bani mai scump. Șoferii spun că majorările care se țin lanț în ultima perioadă le golesc buzunarele. 

Acesta este un bussines și fiecare proprietar își calculează prețul cât mai mare.Iar acest bărbat spune că majorarea prețurilor la carburanți ar avea legătură cu fluctuațiile de pe piața internațională. 

Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Agenției pentru Reglementare în Energetică nu a putut să comenteze scumpirile de astăzi. Ieri, într-un comunicat de presă, instituția a precizat că a intervenit de urgență la modificarea prețurilor pentru comerțul en-gros la produsele petroliere și că noile schimbări nu vor influența prețurile de la panou, menționând că acesta va fi calculat în baza parametrilor stabiliți anterior. Totodată, reprezentanții ANRE au menționat că vor continua să monitorizeze evoluțiile în procesul asigurării Republicii Moldova cu produse petroliere și va interveni prompt în caz de necesitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram