image
Sursa foto: jurnal.md

Platforma DA anunță că nu va accepta funcții guvernamentale reieșind din condiția PAS de a parasi partidul

Platforma DA anunță că nu va accepta funcții guvernamentale reieșind din condițiA PAS, de a părăsi partidul. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, deputatul Dinu Plângău.

„Noi vom aduce contribuția noastră la îmbunătățirea actului guvernarii, însă nimeni din deputații Platformei DA nu pot accepta funcții guvernamentale avand condiția de a parasi Platforma DA, pentru că avem demnitate si pentru că am votat declarația prin care am condamnat traseismul politic. PAS are tot dreptul moral și politic, reieșind din votul dat de cetățeni, să decidă singuri asupra componenței noului Guvern, făra sfaturile, chiar si prietenesti, ale oricărei alte formatiuni politice”, a declarat Dinu Plângău.

Amintim că istoricul și deputatul Virgil Pâslariuc a anunțat miercuri că reprezentanţii partidelor politice sau societăţii civile care vor fi cooptați și vor dori să facă parte din noul Guvern, trebuie să reprezinte partidul care i-a delegat la guvernare, în cazul dat, PAS.

„Responsabilitatea ministerială, ca principiu unghiular al regimului parlamentar şi sistemului democratic înseamnă că aceşti miniştri sau secretari de stat, nu vor reprezenta în continuare partidele extraparlamentare ale căror membri sunt sau ai societăţii civile, ci vor fi reprezentanţi ai partidului, care a primit votul suveranului pentru a guverna ţara. Ca să fie clar, aceşti demnitari publici nu vor avea o sursă autonomă de autoritate, ci vor reprezenta partidul care i-a delegat la guvernare, în cazul nostru PAS”, a anunțat Virgil Pâslariuc.

Potrivit deputatului, cooptarea unor persoane în echipa guvernamentală nu poate fi interpretată ca „lipsă de cadre" a unui partid și excedent de oameni valoroşi la altele, care nu au intrat în Parlament, ci de posibilitatea formării unui guvern pro-european pe principii inclusive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: