image
Sursa foto: Getty Images

Italia nu se mulțumește că le-a luat englezilor titlul european! Va fi rivala Marii Britanii la candidatura pentru CM 2030

Italia este noua campioană europeană după ce a învins Anglia în finala EURO 2020 de pe Wembley.

Iar acum, vor să le mai ia englezilor și organizarea Mondialului din 2030!

Președintele federației italiene, Gabriele Gravina, a anunțat că țara sa vrea să-și depună candidatura la două evenimente majore, EURO 2028 și Mondialul din 2030.

Marea Britanie împreună cu Irlanda păreau favorite certe la găzduirea Cupei Mondiale din 2030, dar evenimentele petrecute la finala de pe Wembley i-au determinat pe cei de la FIFA și UEFA să-și schimbe opinia.

Pentru Mondialul din 2030 devin astfel favorite Italia, dar și o altă candidatură comună, Spania și Portugalia.

Federația engleză era convinsă că nu va avea rivali la organizarea World Cup 2030, care va aniversa și 100 de ani de la înființarea competiției.

Dar incidentele de la finală au dat toate planurile peste cap.

Mai mult de 1 000 de fani au rupt cordoanele de securitate și au pătruns ilegal pe stadion. De fapt, o investigație a dezvăluit că în jur de 5000 de persoane s-au aflat fără bilet în tribune.

Au fost și violențe pe Wembley, iar printre răniți s-a aflat chiar tatăl unui titular în naționala Albionului, Harry Maguire.

Au contat și abuzurile rasiste la adresa unor jucători, și, nu în ultimul rând, invadarea terenului și atacurile la adresa suporterilor italieni.

De altfel, UEFA a deschis anchete în acest sens.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: