image
Sursa foto: Getty Images

Manchester City, cele mai scumpe transferuri din istoria clubului: 216 milioane de euro pentru doi finaliști de la EURO

Manchester City are două mari ținte pentru această perioadă de mercato: Jack Grealish și Harry Kane, componenți ai lotului Angliei de la EURO 2020.

Pentru cei doi fotbaliști, clubul britanic va trebui să facă, însă, un efort financiar considerabil, motiv pentru care oficialii lui Manchester City au decis întâi să vândă jucători, apoi să facă oferte către Aston Villa și Tottenham pentru Jack Grealish și Harry Kane.

Potrivit The Athletic, ”cetățenii” vor să renunțe în această vară la Bernardo Silva și Gabriel Jesus, plecări în urma cărora s-ar elibera atât două locuri în echipa de start, cei doi evoluând pe posturi similare cu Jack Grealish, respectiv Harry Kane, cât și o porțiune din buget.

După plecărilor lui Bernardo Silva și Gabriel Jesus, Manchester City va fi dispusă să achite 216 milioane de euro pentru Jack Grealish și Harry Kane, 100 de milioane de euro pentru mijlocașul ofensiv și alte 116 milioane de euro pentru atacantul Angliei de la EURO 2020.

Harry Kane, dorit de Manchester City pentru a fi noul titular al postului de atacant central, poziție rămasă vacantă după ce lui Sergio Aguero i s-a permis să plece liber la Barcelona, și-a manifestat public intenția de la pleca de la Tottenham, însă șefii clubului londonez au transmis că unul dintre obiectivele clubului din această vară este să-l păstreze pe vârful de 27 de ani.

Harry Kane și Jack Grealish vor deveni, dacă vor semna cu Manchester City, cei mai scumpi dori jucători din istoria clubului britanic. Deocamdată, recordul îi aparține lui Kevin De Bruyne, adus de ”cetățeni” de la Wolfsburg, în 2015, pentru 76 de milioane de euro.

Jack Grealish și Harry Kane au făcut parte din lotul lui Gareth Southgate care a ajuns pentru prima dată în istoria naționalei Angliei într-o finală de Campionat European.

După ce a câștigat grupa D, din care au mai făcut parte Croația, Cehia și Scoția, selecționata Angliei le-a eliminat pe Germania, Ucraina și Danemarca pentru a se califica în ultimul act de la Londra, unde a fost, însă, învinsă de Italia, 2-3 la loviturile de departajare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: