Slusari o contrazice pe Maia Sandu: „La MAI am refuzat, era firesc. Candidatura mea la funcția de ministru al agriculturii nici nu a fost propusă”

Fostul deputat Alexandr Slusari o contrazice pe președinta Maia Sandu. După ce șefa statului a spus ieri că Slusari, anterior, a refuzat propunerea Maiei Sandu, când era prim-ministră, să devină ministru al Agriculturii sau șef la MAI, fostul parlamentar spune că despre candidatura sa la ministerul agriculturii nici nu s-a discutat. Ce ține de funcția la MAI, acesta spune că „era firesc să refuze”, întrucât este un domeniu pe care nu îl cunoaște.

Foto: Unimedia
„Realitatea este următoarea. În 2019, după alegeri parlamentare, într-o zi de mai , noi am avut o întâlnirea în patru — doamna Sandu, domnul Năstase, domnul Popșoi și eu. Doamna Sandu mi-a propus funcția de ministru al afacerilor interne. Era firesc pentru mine să refuz, întrucât este domeniul, care practic nu-l cunosc. Dar funcția de dragul funcției nu mă interesa niciodată.
Peste ceva timp, la inceputul lunii iunie 2019, în urma negocierilor în Parlament, a fost agreată ideea că Andrei Năstase merge la MAI. Evident, că eu trebuia să rămân la Parlament. În acest context, întrebarea cu candidatura mea la funcția de ministru al agriculturii nici nu a fost ridicată. Atât”, a spus Slusari.

Președinta Maia Sandu a declarat că atunci când era la șefia Guvernului i-a propus lui Alexandr Slusari să fie ministru al agriculturii, însă ultimul a refuzat. Comentariu a fost oferit în contextul solicitării venite din partea unui grup de fermieri cu privire la numirea fostului deputat Platforma DA, la conducerea ministerului. Totodată a menționat că „responsabilitatea este a PAS”, iar decizia finală le aparține. 

Fostul deputat, Alexandr Slusari, „nu spune nu” funcției de ministru al Agriculturii. Acesta spune că este sceptic, întrucât „unele momente” nu coincid cu poziția celor din PAS, însă este gata pentru discuții. Reacția membrului Platformei DA vine după ce un grup de agricultori din sudul țării i-au adresat o scrisoare președintei țării, Maia Sandu, în care solicită să fie examinată candidatura lui Slusari pentru această funcție.


Pub